GEBZE BİLKAR KONGREYE GİDİYOR; DİKKATLİ ADAY

İlçeler 03.06.2024 - 10:26, Güncelleme: 03.06.2024 - 10:26
 

GEBZE BİLKAR KONGREYE GİDİYOR; DİKKATLİ ADAY

KOCAELİ HABER
Gebze BİLKAR’da 2024 yılı olağan genel kurulu 09 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. 17 yıldır başkanlık yapan Serdar Dikkatli ve yönetimi aday değil. Dikkatli veda açıklamasında 2026’nın sonunda kitap çıkartmanın da yer aldığını söyledi Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü; Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi BİLKAR’da 2024 yılı olağan genel kurulu 09 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Seçime iki listeyle gidilmesi beklenen kongrede kooperatifin 17 yıllık başkanı Serdar Dikkatli, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önümüzdeki dönem için aday olmadıklarını söyledi. Dikkatli veda açıklamasında 2026’nın sonunda kitap çıkartmanın da yer aldığını söyledi. Dikkatli açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi: “BİLKAR’ın 2024 Yılı olağan genel kurulunda mevcut yönetim olarak, yeniden aday olmama kararı aldık. Yönetim kurulundaki 18 yıllık görevimin 17 yılını başkan olarak sürdürdüm. Bunları yaparken elbette yoruldum. Zamanla yarıştığım, kişisel zaman, aile, sosyal yaşam vb. başka şeylere yeterince zaman ayıramadığım pek çok an oldu. Ancak tüm bunları yaparken ben de geliştim ve büyüdüm. Bugünkü ben olmamda BİLKAR'ın, BİLKAR yolu düşen ve gönül vermiş tüm dostların katkısı büyük. BİLKAR'da yaşanan her bir an,  yolumuzun kesiştiği her bir kişi zihnimde ve kalbimde çok özel olarak saklı kalacak. 9 Haziran'da kongre olacak. Sonraki planlarım arasında Jön Türkler, İttihat Terakki ve Osmanlı Entelektüelleri'nin yaşadığı yer olan Selanik'e gitmek var. 2,5 yıl sonrası için de planım var. Bu büyük bir çalışma olacak. Biriktirdiklerimle kafamdaki noktaya gelirsem yazmayı çok istediğim kitapla ilgili adımlar atacağım. İstediğim bir düzeye gelirse yayınevleri ile görüşeceğim. Hayallerim şimdilik bunlar. Şu anda çok rahatladım. Geçmişe dair sorumluluk, duygusal durum ve akli zemin olarak var olan ortamdan koptum. Artık kendi hayatımın kahramanı olarak yeni bir yolculuğa başladım. 9 Haziran'da gerçekleşecek kongre sonrası bir atın üstünde dıgıdık dıgıdık sesleriyle ayrılacağım BİLKAR çatısı altından. Bugüne kadar büyük küçük demeden destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İstemeden de olsa kırdığım, üzdüğüm, incittiğim her kim varsa herkesten ayrı ayrı özür diliyorum. Sizleri sevgi ve dostlukla kucaklıyorum.” Öte yandan 09 Haziran Pazar günü saat 16.00’da    BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, (Yeniçarşı) İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han’da gerçekleşecek kongrede seçime günümüz itibariyle tek listeyle gidilecek. 43 üyenin oy hakkının bulunduğu kongrede aralarında Deniz Uzun, Okan Şimşek, Sefa Sarıgül, Aktan Uslu, Halil Yeni, Yüksel Genç, Refik Köksal’ın da bulunduğu değişimi savunan ekibin başkan ve yönetim kurulu adayları bu hafta sonuna doğru belli olacak. Kongrede seçime ikinci bir aday çıkmaması halinde, günümüz itibariyle tek liste ile gidilecek.
KOCAELİ HABER

Gebze BİLKAR’da 2024 yılı olağan genel kurulu 09 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. 17 yıldır başkanlık yapan Serdar Dikkatli ve yönetimi aday değil. Dikkatli veda açıklamasında 2026’nın sonunda kitap çıkartmanın da yer aldığını söyledi

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü; Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi BİLKAR’da 2024 yılı olağan genel kurulu 09 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Seçime iki listeyle gidilmesi beklenen kongrede kooperatifin 17 yıllık başkanı Serdar Dikkatli, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önümüzdeki dönem için aday olmadıklarını söyledi. Dikkatli veda açıklamasında 2026’nın sonunda kitap çıkartmanın da yer aldığını söyledi. Dikkatli açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

“BİLKAR’ın 2024 Yılı olağan genel kurulunda mevcut yönetim olarak, yeniden aday olmama kararı aldık. Yönetim kurulundaki 18 yıllık görevimin 17 yılını başkan olarak sürdürdüm.

Bunları yaparken elbette yoruldum. Zamanla yarıştığım, kişisel zaman, aile, sosyal yaşam vb. başka şeylere yeterince zaman ayıramadığım pek çok an oldu. Ancak tüm bunları yaparken ben de geliştim ve büyüdüm. Bugünkü ben olmamda BİLKAR'ın, BİLKAR yolu düşen ve gönül vermiş tüm dostların katkısı büyük. BİLKAR'da yaşanan her bir an,  yolumuzun kesiştiği her bir kişi zihnimde ve kalbimde çok özel olarak saklı kalacak.

9 Haziran'da kongre olacak. Sonraki planlarım arasında Jön Türkler, İttihat Terakki ve Osmanlı Entelektüelleri'nin yaşadığı yer olan Selanik'e gitmek var. 2,5 yıl sonrası için de planım var. Bu büyük bir çalışma olacak. Biriktirdiklerimle kafamdaki noktaya gelirsem yazmayı çok istediğim kitapla ilgili adımlar atacağım. İstediğim bir düzeye gelirse yayınevleri ile görüşeceğim. Hayallerim şimdilik bunlar. Şu anda çok rahatladım. Geçmişe dair sorumluluk, duygusal durum ve akli zemin olarak var olan ortamdan koptum. Artık kendi hayatımın kahramanı olarak yeni bir yolculuğa başladım.

9 Haziran'da gerçekleşecek kongre sonrası bir atın üstünde dıgıdık dıgıdık sesleriyle ayrılacağım BİLKAR çatısı altından. Bugüne kadar büyük küçük demeden destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İstemeden de olsa kırdığım, üzdüğüm, incittiğim her kim varsa herkesten ayrı ayrı özür diliyorum. Sizleri sevgi ve dostlukla kucaklıyorum.”

Öte yandan 09 Haziran Pazar günü saat 16.00’da    BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, (Yeniçarşı) İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han’da gerçekleşecek kongrede seçime günümüz itibariyle tek listeyle gidilecek. 43 üyenin oy hakkının bulunduğu kongrede aralarında Deniz Uzun, Okan Şimşek, Sefa Sarıgül, Aktan Uslu, Halil Yeni, Yüksel Genç, Refik Köksal’ın da bulunduğu değişimi savunan ekibin başkan ve yönetim kurulu adayları bu hafta sonuna doğru belli olacak. Kongrede seçime ikinci bir aday çıkmaması halinde, günümüz itibariyle tek liste ile gidilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.