Flaş açıklama geldi; ''Pandemi bir yıl içinde bitebilir''

Sağlık 24.09.2021 - 08:27, Güncelleme: 24.09.2021 - 08:33
 

Flaş açıklama geldi; ''Pandemi bir yıl içinde bitebilir''

Kocaelihaberi
Covid-19 aşısı üreten ABD'li Moderna'nın tepe yöneticisi: "Pandemi bir yıl içinde bitebilir" dedi.. ABD merkezli ilaç firması Moderna'nın tepe yöneticisi Stephane Bancel, artan aşı üretiminin küresel tedariki sağladığı için Covid-19 pandemisinin bir yıl içinde bitebileceğini söyledi. Bancel, "Son altı ayda endüstrideki üretim kapasitelerinin genişlemesine bakarsanız, gelecek yılın ortasına kadar yeterli doz mevcut olmalı; yani dünyadaki herkes aşılanabilir." dedi. Moderna CEO'su, İsviçre gazetesi Neue Zuercher Zeitung'a verdiği demeçte, yakında bebekler için bile aşıların mevcut olacağını kaydetti. Delta varyantının çok hızlı yayıldığına dikkat çeken Bancel, "Grip benzeri bir durumla karşı karşıya kalacağız. Ya aşı olursunuz ve iyi bir kış geçirirsiniz. Bunu yapmazsanız hastalanma ve hatta muhtemelen hastaneye gitme riskiyle karşı karşıya kalırsınız" diye konuştu. Bancel, bunun, gelecek yılın ikinci yarısında normale dönüş anlamına gelip gelmediği sorulduğunda, "Bugün itibariyle, bir yıl içinde sanırım" dedi. tr.euronews.com
Kocaelihaberi

Covid-19 aşısı üreten ABD'li Moderna'nın tepe yöneticisi: "Pandemi bir yıl içinde bitebilir" dedi..

ABD merkezli ilaç firması Moderna'nın tepe yöneticisi Stephane Bancel, artan aşı üretiminin küresel tedariki sağladığı için Covid-19 pandemisinin bir yıl içinde bitebileceğini söyledi.

Bancel, "Son altı ayda endüstrideki üretim kapasitelerinin genişlemesine bakarsanız, gelecek yılın ortasına kadar yeterli doz mevcut olmalı; yani dünyadaki herkes aşılanabilir." dedi.

Moderna CEO'su, İsviçre gazetesi Neue Zuercher Zeitung'a verdiği demeçte, yakında bebekler için bile aşıların mevcut olacağını kaydetti.

Delta varyantının çok hızlı yayıldığına dikkat çeken Bancel, "Grip benzeri bir durumla karşı karşıya kalacağız. Ya aşı olursunuz ve iyi bir kış geçirirsiniz. Bunu yapmazsanız hastalanma ve hatta muhtemelen hastaneye gitme riskiyle karşı karşıya kalırsınız" diye konuştu.

Bancel, bunun, gelecek yılın ikinci yarısında normale dönüş anlamına gelip gelmediği sorulduğunda, "Bugün itibariyle, bir yıl içinde sanırım" dedi.

tr.euronews.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.