Ekrem İmamoğlu’ndan Buğra Kavuncu’nun adaylığı hakkında açıklama

Siyaset 25.01.2024 - 14:01, Güncelleme: 25.01.2024 - 14:01
 

Ekrem İmamoğlu’ndan Buğra Kavuncu’nun adaylığı hakkında açıklama

KOCAELİ HABERİ
Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin  Buğra Kavuncu'yu aday olarak açıklanmasına dair soruya, "Kendi özgün siyasi iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Yolları açık olsun" dedi. BUĞRA KAVUNCU YORUMU İYİ Parti'nin Buğra Kavuncu'yu İBB Belediye Başkanı Adayı göstermesi ve bununla birlikte 'İstanbul İttifakı'nın nasıl etkilenebileceği sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir. Daha önce de söylediğim gibi bir siyasi partinin kendi adayını gösterme serbestliğine ya da özgürlüğüne benim laf etmem asla zaten doğru değil. Kaldı ki her aday da değerlidir. Yolu açık olsun. Ama bizim İstanbul'da bir şehir ittifakı, bir kent uzlaşısı; kentle, şehirle ilgili bir dayanışma ruhunun var olacağını ve bu kent ittifakının 2019'da Millet İttifakı diye çıktığımız yolculuğa rağmen ben o zaman ilk adaylık açıklamamda 'Biz İstanbul ittifakı için yola çıkıyoruz. Ve İstanbul İttifakı'nın oyuna talibiz' diyerek İstanbul'un tamamını, bu şehrin bütün insanlarını bu sürece kattığım gibi bugün yine aynı yerdeyim. Dolayısıyla ben o yolculuğun devam ettiğini düşünüyorum. Ve daha da güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum. Tabi ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak. Bu konuda adaylar yola çıkacak. Elbette ki bu bir ihtirasla veya işte bir arka plan, başka duygularla olduğunu vatandaşımız da düşünmüyordur diye tahmin ediyorum. Ya da başka uzlaşmalar var mıdır, yok mudur? Vatandaşlarımız böyle düşünmeyecektir diye tahmin ediyorum. Kendi özgün siyasi iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Yolları açık olsun" dedi. “ADAYLARI TEK TEK ARAYIP TEBRİK EDECEĞİM" "İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu ile telefon görüşmesi yaptınız mı?" sorusunu cevaplandıran İmamoğlu, "Adaylar açıklandıktan sonra değil de bütün adaylar olgunlaşır, olgunlaşmaz hepsini arayıp tek tek tebrik edeceğim. Yolculuğum ve bu siyasetin bir centilmenlik duygusu içerisinde olması gerektiği konusundaki düşüncelerimi paylaşacağım. Süreç tamamlanmadığı için kimseyi henüz aramadım. Ama dediğim gibi sadece Buğra Bey değil diğer adayları da tek tek arayıp tebrik edeceğim. Sadece sürecin tamamlanmasını bekliyorum" diye konuştu. birgun.net
KOCAELİ HABERİ

Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin  Buğra Kavuncu'yu aday olarak açıklanmasına dair soruya, "Kendi özgün siyasi iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Yolları açık olsun" dedi.

BUĞRA KAVUNCU YORUMU
İYİ Parti'nin Buğra Kavuncu'yu İBB Belediye Başkanı Adayı göstermesi ve bununla birlikte 'İstanbul İttifakı'nın nasıl etkilenebileceği sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir. Daha önce de söylediğim gibi bir siyasi partinin kendi adayını gösterme serbestliğine ya da özgürlüğüne benim laf etmem asla zaten doğru değil. Kaldı ki her aday da değerlidir. Yolu açık olsun. Ama bizim İstanbul'da bir şehir ittifakı, bir kent uzlaşısı; kentle, şehirle ilgili bir dayanışma ruhunun var olacağını ve bu kent ittifakının 2019'da Millet İttifakı diye çıktığımız yolculuğa rağmen ben o zaman ilk adaylık açıklamamda 'Biz İstanbul ittifakı için yola çıkıyoruz. Ve İstanbul İttifakı'nın oyuna talibiz' diyerek İstanbul'un tamamını, bu şehrin bütün insanlarını bu sürece kattığım gibi bugün yine aynı yerdeyim. Dolayısıyla ben o yolculuğun devam ettiğini düşünüyorum. Ve daha da güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum. Tabi ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak. Bu konuda adaylar yola çıkacak. Elbette ki bu bir ihtirasla veya işte bir arka plan, başka duygularla olduğunu vatandaşımız da düşünmüyordur diye tahmin ediyorum. Ya da başka uzlaşmalar var mıdır, yok mudur? Vatandaşlarımız böyle düşünmeyecektir diye tahmin ediyorum. Kendi özgün siyasi iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Yolları açık olsun" dedi.

“ADAYLARI TEK TEK ARAYIP TEBRİK EDECEĞİM"
"İYİ Parti İBB adayı Buğra Kavuncu ile telefon görüşmesi yaptınız mı?" sorusunu cevaplandıran İmamoğlu, "Adaylar açıklandıktan sonra değil de bütün adaylar olgunlaşır, olgunlaşmaz hepsini arayıp tek tek tebrik edeceğim. Yolculuğum ve bu siyasetin bir centilmenlik duygusu içerisinde olması gerektiği konusundaki düşüncelerimi paylaşacağım. Süreç tamamlanmadığı için kimseyi henüz aramadım. Ama dediğim gibi sadece Buğra Bey değil diğer adayları da tek tek arayıp tebrik edeceğim. Sadece sürecin tamamlanmasını bekliyorum" diye konuştu.
birgun.net

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.