DOLAR HAFTAYA ZİRVEYLE BAŞLADI

Ekonomi 22.01.2024 - 09:47, Güncelleme: 22.01.2024 - 09:47
 

DOLAR HAFTAYA ZİRVEYLE BAŞLADI

KOCAELİ HABERİ
Dolar TL, Eylül 2023'ten bugüne sınırlı günlük değişimle kademeli yükselişine devam ederek bugün güne 30.22 civarında zirve ile başladı. Euro TL ise sınırlı yükselişini sürdürüyor. Bugün iç gündemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Hazine'nin 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesi, merkezi yönetim borç stoku verisi takip edilecek. Bankacılar Hazine'nin bir Eurobond ihracına çıkıp çıkmayacağını da izliyor. GÖZLER 'MERKEZ' KARARLARINDA Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı kararı bu hafta öne çıkacak. Bu hafta ayrıca Avrupa ve Japonya merkez bankalar faiz kararları da yakından izlenecek. Sıkılaştırma yanlısı açıklamalar nedeniyle piyasalar ABD Merkez Bankası'nın da (Fed) Mart'ta faiz indirimine gitme olasılığını yüzde 75'ten yüzde 49'a düşürdü. Ancak Mayıs'ta yüzde 100 olasılıkla 25 baz puan ile ilk faiz indirimine gidilmesi fiyatlanıyor. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında geçen hafta medyada yer alan ve yalanlanan haberlerin olası etkileri piyasalarda takip ediliyor. TL'DE KAYIPLAR ARTTI TL, dolar karşısında Eylül başından bu yana günlük sınırlı değer kayıplarını sürdürüyor. Kur bu sabah güne Foreks piyasalarda 30.22 civarında başladı. Euro TL ise 33.99 ile sınırlı yükselişini sürdürüyor. Geçen yılın tamamını yüzde 36.6, Aralık ayını yüzde 2.2 kayıpla kapatan TL'de kayıpların hızı ocak ayında aralık ayına göre bir miktar arttı. TL 2024 başından bugüne yüzde 2.3 değer kaybetti.
KOCAELİ HABERİ

Dolar TL, Eylül 2023'ten bugüne sınırlı günlük değişimle kademeli yükselişine devam ederek bugün güne 30.22 civarında zirve ile başladı. Euro TL ise sınırlı yükselişini sürdürüyor.

Bugün iç gündemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Hazine'nin 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesi, merkezi yönetim borç stoku verisi takip edilecek.

Bankacılar Hazine'nin bir Eurobond ihracına çıkıp çıkmayacağını da izliyor.

GÖZLER 'MERKEZ' KARARLARINDA

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı kararı bu hafta öne çıkacak. Bu hafta ayrıca Avrupa ve Japonya merkez bankalar faiz kararları da yakından izlenecek.

Sıkılaştırma yanlısı açıklamalar nedeniyle piyasalar ABD Merkez Bankası'nın da (Fed) Mart'ta faiz indirimine gitme olasılığını yüzde 75'ten yüzde 49'a düşürdü. Ancak Mayıs'ta yüzde 100 olasılıkla 25 baz puan ile ilk faiz indirimine gidilmesi fiyatlanıyor.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında geçen hafta medyada yer alan ve yalanlanan haberlerin olası etkileri piyasalarda takip ediliyor.

TL'DE KAYIPLAR ARTTI

TL, dolar karşısında Eylül başından bu yana günlük sınırlı değer kayıplarını sürdürüyor. Kur bu sabah güne Foreks piyasalarda 30.22 civarında başladı. Euro TL ise 33.99 ile sınırlı yükselişini sürdürüyor.

Geçen yılın tamamını yüzde 36.6, Aralık ayını yüzde 2.2 kayıpla kapatan TL'de kayıpların hızı ocak ayında aralık ayına göre bir miktar arttı. TL 2024 başından bugüne yüzde 2.3 değer kaybetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.