Dolar 33 TL'yi Aştı, 2021 Korkusu Geri Geldi

Ekonomi 06.03.2024 - 14:16, Güncelleme: 06.03.2024 - 14:16
 

Dolar 33 TL'yi Aştı, 2021 Korkusu Geri Geldi

KOCAELİ HABERİ
Mahalli İdareler Seçimi'ne 25 gün kala başta Amerikan Doları olmak üzere yabancı para birimleri Türk Lirası (TL) karşısında uçuşa geçti. Doların bir günde yüzde 5'e yakın değer kazanması "Yeni bir 2021 tuzağı mı?" tartışmasını alevlendirdi. Merkez Bankası'nın arka kapı satışları da döviz piyasasındaki tansiyonu düşürmeye yetmedi. Sabah saatlerinden itibaren çarşıda döviz kurları tırmanıyor. Mahalli İdareler Seçimi'ne 25 gün kala başta Amerikan Doları olmak üzere yabancı para birimleri Türk Lirası (TL) karşısında değer kazandı. Doların bir günde yüzde 5'e yakın değer kazanması "Yeni bir 2021 tuzağı mı?" tartışmasını alevlendirdi. Bankalarda (INTERBANK) dolar 31,67 TL iken, serbest piyasada dolar 33,80 TL'ye kadar tırmandı. Euro ise 37 TL'ye yaklaştı. İngiliz Sterlini 42 TL'nin eşiğinde. İsviçre Frangı ise 37,22 TL. 5 Mart Salı günü Türkiye saati ile 15.15'ten itibaren serbest piyasada döviz kurları bir anda fırladı. Dolar Alış-Satış Farkı 1 TL'ye Ulaştı. Dolar alış-satış kuru arasındaki fark 1 TL'yi buldu. Bazı döviz bürolarında marj yüzde 4'ü buldu. 2021 Korkusu Geri Geldi Döviz kurlarındaki ani yükseliş, 2021 yılında yaşanan kur şokunu akıllara getirdi. 2021 yılında da dolar kuru kısa sürede fırlamış ve büyük bir ekonomik kriz yaşanmıştı. Döviz kurlarındaki yükselişin yaklaşan Mahalli İdareler Seçimi ile de bağlantılı olduğu yorumları yapılıyor. Ekonomi Uzmanları Uyarıyor Ekonomi uzmanları, döviz kurlarındaki yükselişin Türk ekonomisi için büyük bir risk oluşturduğunu ve yetkililerin acil önlem alması gerektiğini belirtiyor. Hükümetten Açıklama Bekleniyor Döviz kurlarındaki yükselişle ilgili hükümetten henüz bir açıklama yapılmadı. Vatandaşlar Endişeli Döviz kurlarındaki yükseliş vatandaşlarda da endişeye yol açtı. Vatandaşlar, dolar kurunun daha da yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor.
KOCAELİ HABERİ

Mahalli İdareler Seçimi'ne 25 gün kala başta Amerikan Doları olmak üzere yabancı para birimleri Türk Lirası (TL) karşısında uçuşa geçti. Doların bir günde yüzde 5'e yakın değer kazanması "Yeni bir 2021 tuzağı mı?" tartışmasını alevlendirdi.

Merkez Bankası'nın arka kapı satışları da döviz piyasasındaki tansiyonu düşürmeye yetmedi. Sabah saatlerinden itibaren çarşıda döviz kurları tırmanıyor. Mahalli İdareler Seçimi'ne 25 gün kala başta Amerikan Doları olmak üzere yabancı para birimleri Türk Lirası (TL) karşısında değer kazandı. Doların bir günde yüzde 5'e yakın değer kazanması "Yeni bir 2021 tuzağı mı?" tartışmasını alevlendirdi.

Bankalarda (INTERBANK) dolar 31,67 TL iken, serbest piyasada dolar 33,80 TL'ye kadar tırmandı. Euro ise 37 TL'ye yaklaştı. İngiliz Sterlini 42 TL'nin eşiğinde. İsviçre Frangı ise 37,22 TL.

5 Mart Salı günü Türkiye saati ile 15.15'ten itibaren serbest piyasada döviz kurları bir anda fırladı. Dolar Alış-Satış Farkı 1 TL'ye Ulaştı. Dolar alış-satış kuru arasındaki fark 1 TL'yi buldu. Bazı döviz bürolarında marj yüzde 4'ü buldu.

2021 Korkusu Geri Geldi
Döviz kurlarındaki ani yükseliş, 2021 yılında yaşanan kur şokunu akıllara getirdi. 2021 yılında da dolar kuru kısa sürede fırlamış ve büyük bir ekonomik kriz yaşanmıştı. Döviz kurlarındaki yükselişin yaklaşan Mahalli İdareler Seçimi ile de bağlantılı olduğu yorumları yapılıyor.

Ekonomi Uzmanları Uyarıyor
Ekonomi uzmanları, döviz kurlarındaki yükselişin Türk ekonomisi için büyük bir risk oluşturduğunu ve yetkililerin acil önlem alması gerektiğini belirtiyor.

Hükümetten Açıklama Bekleniyor
Döviz kurlarındaki yükselişle ilgili hükümetten henüz bir açıklama yapılmadı.

Vatandaşlar Endişeli
Döviz kurlarındaki yükseliş vatandaşlarda da endişeye yol açtı. Vatandaşlar, dolar kurunun daha da yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.