BÜYÜKAKIN KOCAELİ'Yİ KARPUZ GİBİ ORTADAN BÖLDÜ

Siyaset 09.05.2024 - 00:51, Güncelleme: 09.05.2024 - 01:04
 

BÜYÜKAKIN KOCAELİ'Yİ KARPUZ GİBİ ORTADAN BÖLDÜ

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önceki dönem belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15 yıllık döneminde önce İlyas Şeker ve sonrasında Zekeriya Özak olmak üzere tek KBB Başkan vekili ile dönemlerini tamamladı.. 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Tahir Büyükakın'da ilk 5 yıllık döneminde Yaşar Çakmak ve akabinde Lütfü Soydabaş olmak üzere yine tek KBB Başkan vekili ile ilk dönemini tamamladı.. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Tahir Büyükakın ikinci dönemi için iki KBB Başkan vekili atamayı tercih etti.. Gebze Bölgesi için KBB Başkan vekili seçtiği Hasan Soba'ya, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Darıca ve Çayırova'yı bağlayan Başkan Büyükakın, İzmit Bölgesi için KBB Başkan vekili seçtiği Berna Abiş'e de Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kartepe, Kandıra ve İzmit'i bağladı.. Tahir Büyükakın'ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 20 yıllık tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Gebze ve İzmit Bölgesi diye ayırarak, iki KBB Başkan vekili atamış olması da siyaset kulislerinde "Başkan Büyükakın, Kocaeli'yi karpuz gibi ortadan ikiye böldü" şeklinde algı buldu.. 
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önceki dönem belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15 yıllık döneminde önce İlyas Şeker ve sonrasında Zekeriya Özak olmak üzere tek KBB Başkan vekili ile dönemlerini tamamladı..

2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Tahir Büyükakın'da ilk 5 yıllık döneminde Yaşar Çakmak ve akabinde Lütfü Soydabaş olmak üzere yine tek KBB Başkan vekili ile ilk dönemini tamamladı..

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Tahir Büyükakın ikinci dönemi için iki KBB Başkan vekili atamayı tercih etti..

Gebze Bölgesi için KBB Başkan vekili seçtiği Hasan Soba'ya, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Darıca ve Çayırova'yı bağlayan Başkan Büyükakın, İzmit Bölgesi için KBB Başkan vekili seçtiği Berna Abiş'e de Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kartepe, Kandıra ve İzmit'i bağladı..

Tahir Büyükakın'ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 20 yıllık tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Gebze ve İzmit Bölgesi diye ayırarak, iki KBB Başkan vekili atamış olması da siyaset kulislerinde "Başkan Büyükakın, Kocaeli'yi karpuz gibi ortadan ikiye böldü" şeklinde algı buldu.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.