AK PARTİLİ ŞAMİL TAYYAR YENİDEN REFAH PARTİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

Siyaset 11.02.2024 - 02:57, Güncelleme: 11.02.2024 - 02:57
 

AK PARTİLİ ŞAMİL TAYYAR YENİDEN REFAH PARTİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

KOCAELİ HABERİ -
Ak Parti ile yerel seçimlerde ittifak görüşmeleri sonuçsuz kalan Yeniden Refah Partisi (YRP), dün genel başkan Fatih Erbakan'ın gerçekleştirdiği görkemli ve kalabalık bir tören ile 3 büyük kentteki belediye başkan adaylarını ilan etti. Yeniden Refah’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına eski bakanlardan parti sözcüsü Suat Kılıç, İzmir Büyükşehir’e de Cemal Arıkan aday gösterildi. Ak Parti eski milletvekili ve MYK eski üyesi Şamil Tayyar X sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda,  Yeniden Refah Partisindeki yükselişe dikkat çekerken, Ak Partideki düşüşün nedenlerini yorumladı.. Şamil Tayyar paylaşımında şu ifadeler yer verdi; "Yeniden Refah’ın beyanname ve aday tanıtım programı, coşkulu, heyecanlı ve çok kalabalıktı. Seçimin sürpriz partisi. Ne oldu da yelkenleri şişmeye başladı? Naçizane görüşüm; siyasi yelpazenin bu yeni dalga boyu, kadro ve program heyecanından öte iktidara yönelik reaksiyonla şekilleniyor. Adaylık rekabeti kızıştıkça, seçim rüşveti, FETÖ ve miras kavgası gibi suçlamalarla öfkenizi yatıştırmak isteyebilirsiniz ama mevzuyu izah etmez. Kaldı ki rakibin kötü olması yetmez, siz de iyi olacaksınız. Kabul edelim. 2015’den bu yana AK Parti oyları sürekli düşmesine rağmen çaresiz alternatifsizliğin rahatlığıyla artan keyfilik, kibir ve yozlaşma, Yeniden Refah’a yeni bir alan açtı. Sonuca kızmak ve suçlamak yerine sebebe yoğunlaşılırsa, süreç daha az hasarla atlatılabilir. İyi ve adil olmak için hiçbir vakit, geç değildir."
KOCAELİ HABERİ -

Ak Parti ile yerel seçimlerde ittifak görüşmeleri sonuçsuz kalan Yeniden Refah Partisi (YRP), dün genel başkan Fatih Erbakan'ın gerçekleştirdiği görkemli ve kalabalık bir tören ile 3 büyük kentteki belediye başkan adaylarını ilan etti. Yeniden Refah’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına eski bakanlardan parti sözcüsü Suat Kılıç, İzmir Büyükşehir’e de Cemal Arıkan aday gösterildi.

Ak Parti eski milletvekili ve MYK eski üyesi Şamil Tayyar X sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda,  Yeniden Refah Partisindeki yükselişe dikkat çekerken, Ak Partideki düşüşün nedenlerini yorumladı..

Şamil Tayyar paylaşımında şu ifadeler yer verdi;
"Yeniden Refah’ın beyanname ve aday tanıtım programı, coşkulu, heyecanlı ve çok kalabalıktı. Seçimin sürpriz partisi. Ne oldu da yelkenleri şişmeye başladı? Naçizane görüşüm; siyasi yelpazenin bu yeni dalga boyu, kadro ve program heyecanından öte iktidara yönelik reaksiyonla şekilleniyor. Adaylık rekabeti kızıştıkça, seçim rüşveti, FETÖ ve miras kavgası gibi suçlamalarla öfkenizi yatıştırmak isteyebilirsiniz ama mevzuyu izah etmez. Kaldı ki rakibin kötü olması yetmez, siz de iyi olacaksınız. Kabul edelim. 2015’den bu yana AK Parti oyları sürekli düşmesine rağmen çaresiz alternatifsizliğin rahatlığıyla artan keyfilik, kibir ve yozlaşma, Yeniden Refah’a yeni bir alan açtı. Sonuca kızmak ve suçlamak yerine sebebe yoğunlaşılırsa, süreç daha az hasarla atlatılabilir. İyi ve adil olmak için hiçbir vakit, geç değildir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.