AK PARTİ KOCAELİ’Yİ SEÇİMDE BEKLEYEN TEHLİKE

Siyaset 04.03.2024 - 09:50, Güncelleme: 04.03.2024 - 09:50
 

AK PARTİ KOCAELİ’Yİ SEÇİMDE BEKLEYEN TEHLİKE

KOCAELİ HABERİ
31 Mart 2024 yerel seçimleri için Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatı, Karamürsel, Kandıra, Derince ve Dilovası’nda belediye başkan adayı değişikliğine giderken Gebze, Darıca, Çayırova, Körfez, kartepe, Başiskele ve Gölcük’te ise mevcut belediye başkanları ile yola devem etti.. Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatının bu kararının tüm ilçelerde ve parti tabanlarında aynı şekilde memnuniyetle karşılandığı söylenemez.. Lakin 22 yıldan beri gerçekleşen genel ve yerel seçimlerin sonuçları bize gösterdi ki, Ak Partili seçmenin yüzde 80’i, sandıkta adaya bakmaksızın Ak Parti logosunun altına tıpış tıpış “EVET” oyunu basıyor.. Yüzde 80’i dedim çünkü 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde, o kalan yüzde 20’sinin adaya bakmalarının, Ak Parti Kocaeli’ye 1 milletvekili kaybettirdiğini gördük.. Neyse o geçmişte kaldı şimdi gelelim yazı başlığımda dikkate çektiğim tehlikeye.. Ak Parti Kocaeli’yi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, “Belediye Meclis üyelikleri üzerinden uyarılma tehlikesi” bekliyor.. Şöyle ki; Belediye başkan adayının belirlenmesinde, parti içi temayül ve kent anketlerinin sonuçlarına bakılmaksızın, genelde milletvekillerinin tercihlerine göre karar verilmiş olmasından kaynaklanan rahatsızlık devam ederken, hemen akabinde açıklanan belediye meclis üyesi aday listeleri de ikinci bir artı rahatsızlık oluşturdu.. Açıklanan belediye meclis üyesi listesinden rahatsız olanlar da, şimdiye kadar hiçbir yerel seçimde yapmadıkları bir şeyi dile getirmeye başladılar.. Ak Parti Kocaeli’nin rahatsızlık duyan o seçmen tabanı şimdi “Partim için belediye başkanına oy vereceğim ama Meclis üyesi listesine oy vermeyeceğim” diyor.. “Niçin böyle bir şey yapacaksınız” diye sorduğumuzda ise “Belediye başkanına da oy vermesek, hem belediyeyi kaybederiz hem de Ak Partimize kaybettiririz. Ama meclis üyesi listesine oy vermediğimiz zaman, rahatsızlığımızı dile getiren ufak bir uyarı yapmış oluruz” diyorlar.. Biz de kendilerine “Ak Partiye belediyeyi kazandırmış olursunuz ama mecliste çoğunluğu kaybettirdiğiniz için belediye yönetimi topal ördek durumuna düşmüş olmaz mı”diye sorduğumuzda ise “İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş ve İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet’te topal ördek durumuna düşmüştü ama hizmetlerini yaptılar.” Diyorlar.. Yani demem odur ki; Ak Parti Kocaeli seçmenlerinde,  bu seçimde hem adaylardan hem de ekonomik gidişattan kaynaklı rahatsızlıklarını yukarılara göstermek için belediye başkanlarına oy verme ama belediye meclis listesine oy vermeme eğilimi var. Eğer bu eğilim sandığa birebir yansırsa, başta Gebze olmak üzere çok sayıda ilçede, Ak Parti belediye meclis üyesi sayısında düşme olur..  Görünen o ki; 2019’da CHP’nin başına gelen “Topal Ördek” vakıası ile bu seçimde Ak Parti karşı karşıya.. Hani eskiler demiş ya “Kınama, kınarsan başına gelir” diye, işte öyle bir şey..       
KOCAELİ HABERİ

31 Mart 2024 yerel seçimleri için Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatı, Karamürsel, Kandıra, Derince ve Dilovası’nda belediye başkan adayı değişikliğine giderken Gebze, Darıca, Çayırova, Körfez, kartepe, Başiskele ve Gölcük’te ise mevcut belediye başkanları ile yola devem etti..

Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatının bu kararının tüm ilçelerde ve parti tabanlarında aynı şekilde memnuniyetle karşılandığı söylenemez..

Lakin 22 yıldan beri gerçekleşen genel ve yerel seçimlerin sonuçları bize gösterdi ki, Ak Partili seçmenin yüzde 80’i, sandıkta adaya bakmaksızın Ak Parti logosunun altına tıpış tıpış “EVET” oyunu basıyor..

Yüzde 80’i dedim çünkü 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde, o kalan yüzde 20’sinin adaya bakmalarının, Ak Parti Kocaeli’ye 1 milletvekili kaybettirdiğini gördük..

Neyse o geçmişte kaldı şimdi gelelim yazı başlığımda dikkate çektiğim tehlikeye..
Ak Parti Kocaeli’yi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, “Belediye Meclis üyelikleri üzerinden uyarılma tehlikesi” bekliyor..

Şöyle ki;
Belediye başkan adayının belirlenmesinde, parti içi temayül ve kent anketlerinin sonuçlarına bakılmaksızın, genelde milletvekillerinin tercihlerine göre karar verilmiş olmasından kaynaklanan rahatsızlık devam ederken, hemen akabinde açıklanan belediye meclis üyesi aday listeleri de ikinci bir artı rahatsızlık oluşturdu..

Açıklanan belediye meclis üyesi listesinden rahatsız olanlar da, şimdiye kadar hiçbir yerel seçimde yapmadıkları bir şeyi dile getirmeye başladılar..

Ak Parti Kocaeli’nin rahatsızlık duyan o seçmen tabanı şimdi “Partim için belediye başkanına oy vereceğim ama Meclis üyesi listesine oy vermeyeceğim” diyor..

Niçin böyle bir şey yapacaksınız” diye sorduğumuzda ise “Belediye başkanına da oy vermesek, hem belediyeyi kaybederiz hem de Ak Partimize kaybettiririz. Ama meclis üyesi listesine oy vermediğimiz zaman, rahatsızlığımızı dile getiren ufak bir uyarı yapmış oluruz” diyorlar..

Biz de kendilerine “Ak Partiye belediyeyi kazandırmış olursunuz ama mecliste çoğunluğu kaybettirdiğiniz için belediye yönetimi topal ördek durumuna düşmüş olmaz mı”diye sorduğumuzda ise “İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş ve İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet’te topal ördek durumuna düşmüştü ama hizmetlerini yaptılar.” Diyorlar..

Yani demem odur ki; Ak Parti Kocaeli seçmenlerinde,  bu seçimde hem adaylardan hem de ekonomik gidişattan kaynaklı rahatsızlıklarını yukarılara göstermek için belediye başkanlarına oy verme ama belediye meclis listesine oy vermeme eğilimi var. Eğer bu eğilim sandığa birebir yansırsa, başta Gebze olmak üzere çok sayıda ilçede, Ak Parti belediye meclis üyesi sayısında düşme olur.. 

Görünen o ki; 2019’da CHP’nin başına gelen “Topal Ördek” vakıası ile bu seçimde Ak Parti karşı karşıya..
Hani eskiler demiş ya “Kınama, kınarsan başına gelir” diye, işte öyle bir şey..       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.