AK PARTİ DİLOVASI BAŞKANI YILDIRIM'DAN ''ANKET'' AÇIKLAMASI

Siyaset 13.03.2024 - 21:11, Güncelleme: 13.03.2024 - 21:11
 

AK PARTİ DİLOVASI BAŞKANI YILDIRIM'DAN ''ANKET'' AÇIKLAMASI

KOCAELİ HABERİ
Bugün "DİLOVASI’NI SALLAYAN SEÇİM ANKETİ​" manşeti ile yayınladığımız haberde aşağıdaki bilgileri paylaşmıştık; 2024 Yerel seçimleri için Ak Parti Kocaeli, Büyükşehir belediyesi ve 12 ilçenin tamamını kazanma hedefini önüne koymuşken, ilçelerden ve anket şirketlerinden Ak Partiyi endişeye düşüren haberler ve veriler gelmeye başladı. Ak Partiyi Dilovası’nda endişelendiren anket sonucu,Veri Analisti Murat Kızılboğa’dan geldi. Murat Kızılboğa, Dilovası için yaptığı anketı X (twitter) sayfasından yayınladı. O ankete göre Dilovası belediye seçimleri sonucu şu şeklide; Yüzde   26,9 DEM Parti - Mustafa Avcı Yüzde   25,8 AK Parti - Ramazan Ömeroğlu Yüzde  25,6 Yeniden Refah - Ercan Oğuz Yüzde   8,9 Saadet - Hasan İnci Yüzde   6,9 CHP - Yakup Törk Yüzde   3,6 İYİ Parti - Emin Yılmaz Yüzde   2,3 Diğerleri AK PARTİ DİLOVASI BAŞKANI YILDIRIM'DAN ''ANKET'' AÇIKLAMASI Yukardaki haberimizden sonra Kocaeli Haberi gazetemzin genel yayın yönetmeni Cengiz Yucak'ı arayan Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım şu açıklamada bulundu; "Bu söz konusu anket sonucu bize sizin yayınınızdan öncede ulaştırılmıştı. Biz kesinlikle bu sonuçları ciddiye almadık çünkü sahadaki siyasi gerçeği yansıtmıyordu. 2019 yerel seçimlerinde Dilovası Belediye başkan adayımız Hamza Şayir'e oy veren seçmenlerimiz de, 2023 genel seçimlerinde milletvekillerimize ve sayın Cumhurbaşkanmız Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren seçmenlerimiz de halen partilerinin ve adayımız Ramazan Ömeroülu'nun yanında dimdik duruyorlar. Biz Dilovası'nda bu seçimi en az yüzde 60 oy ile alacağız ve hatta yüzde 61-62'de olabilir. O anketteki sıralamada öyle olmaz. Sonuncu gösterilen İYİ Parti daha üst sırlarda yer alabilir, birici gösterilen DEM Partinin yeri ise daha aşağılardadaır. Gelin Dilovası'nı birlikte gezelim, partimize olan ilgiyi görün. Bizim üç miting yaptığımız yerde rakiplerimiz daha bir tane bile miting yapamadılar." 
KOCAELİ HABERİ

Bugün "DİLOVASI’NI SALLAYAN SEÇİM ANKETİ​" manşeti ile yayınladığımız haberde aşağıdaki bilgileri paylaşmıştık;

2024 Yerel seçimleri için Ak Parti Kocaeli, Büyükşehir belediyesi ve 12 ilçenin tamamını kazanma hedefini önüne koymuşken, ilçelerden ve anket şirketlerinden Ak Partiyi endişeye düşüren haberler ve veriler gelmeye başladı.

Ak Partiyi Dilovası’nda endişelendiren anket sonucu,Veri Analisti Murat Kızılboğa’dan geldi. Murat Kızılboğa, Dilovası için yaptığı anketı X (twitter) sayfasından yayınladı.

O ankete göre Dilovası belediye seçimleri sonucu şu şeklide;
Yüzde   26,9 DEM Parti - Mustafa Avcı
Yüzde   25,8 AK Parti - Ramazan Ömeroğlu
Yüzde  25,6 Yeniden Refah - Ercan Oğuz
Yüzde   8,9 Saadet - Hasan İnci
Yüzde   6,9 CHP - Yakup Törk
Yüzde   3,6 İYİ Parti - Emin Yılmaz
Yüzde   2,3 Diğerleri

AK PARTİ DİLOVASI BAŞKANI YILDIRIM'DAN ''ANKET'' AÇIKLAMASI
Yukardaki haberimizden sonra Kocaeli Haberi gazetemzin genel yayın yönetmeni Cengiz Yucak'ı arayan Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım şu açıklamada bulundu;

"Bu söz konusu anket sonucu bize sizin yayınınızdan öncede ulaştırılmıştı. Biz kesinlikle bu sonuçları ciddiye almadık çünkü sahadaki siyasi gerçeği yansıtmıyordu. 2019 yerel seçimlerinde Dilovası Belediye başkan adayımız Hamza Şayir'e oy veren seçmenlerimiz de, 2023 genel seçimlerinde milletvekillerimize ve sayın Cumhurbaşkanmız Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren seçmenlerimiz de halen partilerinin ve adayımız Ramazan Ömeroülu'nun yanında dimdik duruyorlar. Biz Dilovası'nda bu seçimi en az yüzde 60 oy ile alacağız ve hatta yüzde 61-62'de olabilir. O anketteki sıralamada öyle olmaz. Sonuncu gösterilen İYİ Parti daha üst sırlarda yer alabilir, birici gösterilen DEM Partinin yeri ise daha aşağılardadaır. Gelin Dilovası'nı birlikte gezelim, partimize olan ilgiyi görün. Bizim üç miting yaptığımız yerde rakiplerimiz daha bir tane bile miting yapamadılar." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.