YSK BAŞVURULARINI REDDETTİ

Gündem 13.05.2023 - 10:05, Güncelleme: 13.05.2023 - 10:05
 

YSK BAŞVURULARINI REDDETTİ

KOCAELİ HABERİ
Mardin ve Batman Barosu, 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, baro başkan ve üyelerinin, oy kullanılacak okul ve sandık çevrelerinde 'gözlemci' olarak yer alması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na  başvuru yaptı. İki ayrı başvuruyu değerlendiren YSK kararında, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'da, kimlerin gözlemci olacağının belirlendiği, bunlar arasında siyasi partiler dışında sivil toplum örgütlerine yer verilmediği belirtti.
KOCAELİ HABERİ

Mardin ve Batman Barosu, 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, baro başkan ve üyelerinin, oy kullanılacak okul ve sandık çevrelerinde 'gözlemci' olarak yer alması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na  başvuru yaptı.

İki ayrı başvuruyu değerlendiren YSK kararında, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'da, kimlerin gözlemci olacağının belirlendiği, bunlar arasında siyasi partiler dışında sivil toplum örgütlerine yer verilmediği belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.