YENİ MİT BAŞKANI BELLİ OLDU

Siyaset 04.06.2023 - 17:23, Güncelleme: 04.06.2023 - 17:23
 

YENİ MİT BAŞKANI BELLİ OLDU

KOCAELİ HABERİ
MİT Başkanı İbrahim Kalın oldu. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden sonra yerine gelecek isimler arasında adı geçen Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü İbrahim Kalın’ın bu görevi netlik kazandı. MİT Başkanlığı görevine atanan Kalın, görevi resmi olarak yarın MİT’in Kale’deki merkezinde Hakan Fidan’dan devralacak. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 13 yıl kesintisiz başkanlığını yürüten Hakan Fidan'ın yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine atanmasıyla birlikte gözler yerine gelecek isme çevrilmişti. RESMEN GÖREVE BAŞLAYACAK MİT'in başına gelecek isimler arasında adı geçen Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü İbrahim Kalın'ın 1 Haziran 2023 itibariyle MİT'in yeni başkanı olduğu öğrenildi. MİT Başkanlığı görevini yarın Hakan Fidan'dan devralacak olan Kalın görevine resmen başlayacak. Devir teslim töreni MİT'in Ankara Kale'deki merkez binasında gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan İbrahim Kalın'ın teşkilatın başına getirilmesiyle terörle mücadele ve PKK terör örgütüne yönelik Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki sınır ötesi operasyonlar da yeni bir ivme kazanacak.
KOCAELİ HABERİ

MİT Başkanı İbrahim Kalın oldu. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden sonra yerine gelecek isimler arasında adı geçen Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü İbrahim Kalın’ın bu görevi netlik kazandı. MİT Başkanlığı görevine atanan Kalın, görevi resmi olarak yarın MİT’in Kale’deki merkezinde Hakan Fidan’dan devralacak.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 13 yıl kesintisiz başkanlığını yürüten Hakan Fidan'ın yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine atanmasıyla birlikte gözler yerine gelecek isme çevrilmişti.
MİT Başkanı İbrahim Kalın oldu

RESMEN GÖREVE BAŞLAYACAK

MİT'in başına gelecek isimler arasında adı geçen Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü İbrahim Kalın'ın 1 Haziran 2023 itibariyle MİT'in yeni başkanı olduğu öğrenildi. MİT Başkanlığı görevini yarın Hakan Fidan'dan devralacak olan Kalın görevine resmen başlayacak.

Devir teslim töreni MİT'in Ankara Kale'deki merkez binasında gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan İbrahim Kalın'ın teşkilatın başına getirilmesiyle terörle mücadele ve PKK terör örgütüne yönelik Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki sınır ötesi operasyonlar da yeni bir ivme kazanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.