VALİ YAVUZ'DAN MESAJ VAR

Gündem 12.05.2023 - 09:56, Güncelleme: 12.05.2023 - 09:56
 

VALİ YAVUZ'DAN MESAJ VAR

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Türk Dil Bayramı sebebiyle bir Kutlama Mesajı yayınladı İşte Vali Yavuz'un açıklaması: ''Türk dili, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın temeli, kültürümüzün ana unsuru ve bizi millet kılan en büyük hazinedir. Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277’deki fermanıyla güzel Türkçemiz gelişerek olgunlaşmış; yayıldığı coğrafya itibariyle dünya dilleri arasında bugün en fazla konuşulan dillerden biri olmuştur.  Her harfi, her kelimesi ile Aziz Milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur. Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak, hepimizin sorumluluğudur. İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran, tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi, Türk Dil Bayramı’nda kıymetinin farkındalığını yaşayarak daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Çocuk ve gençlerimize dilimize sahip çıkmanın, geçmişimize ve kültürümüze sahip çıkmak olduğu şuurunu küçük yaşlardan itibaren kazandırabilmeliyiz. Türkçenin doğru kullanımı konusunda yeni nesillerin doğru bilinçlendirilmesi, günlük hayatta kullandıkları kelime birikiminin artırılması büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle dilimizin gelişmesini, zenginleşerek bugünkü seviyeye ulaşmasını sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, aziz milletimizin Türk Dil Bayramını tebrik ediyorum.''    
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Türk Dil Bayramı sebebiyle bir Kutlama Mesajı yayınladı

İşte Vali Yavuz'un açıklaması:

''Türk dili, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın temeli, kültürümüzün ana unsuru ve bizi millet kılan en büyük hazinedir. Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277’deki fermanıyla güzel Türkçemiz gelişerek olgunlaşmış; yayıldığı coğrafya itibariyle dünya dilleri arasında bugün en fazla konuşulan dillerden biri olmuştur. 

Her harfi, her kelimesi ile Aziz Milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur.

Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak, hepimizin sorumluluğudur. İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran, tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi, Türk Dil Bayramı’nda kıymetinin farkındalığını yaşayarak daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Çocuk ve gençlerimize dilimize sahip çıkmanın, geçmişimize ve kültürümüze sahip çıkmak olduğu şuurunu küçük yaşlardan itibaren kazandırabilmeliyiz. Türkçenin doğru kullanımı konusunda yeni nesillerin doğru bilinçlendirilmesi, günlük hayatta kullandıkları kelime birikiminin artırılması büyük önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle dilimizin gelişmesini, zenginleşerek bugünkü seviyeye ulaşmasını sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, aziz milletimizin Türk Dil Bayramını tebrik ediyorum.''

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.