Türkiye’nin en iyi üniversiteleri açıklandı! Listede Kocaeli’den hangisi var?

Eğitim-Kültür-Sanat 13.06.2023 - 10:11, Güncelleme: 13.06.2023 - 10:11
 

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri açıklandı! Listede Kocaeli’den hangisi var?

KOCAELİ HABERİ
2022-2023 eğitim yılı Türkiye’nin en iyi üniversiteleri 2023 listesi açıklandı. Türkiye'nin en iyi üniversitesi belli oldu. TÜRKİYE'NİN EN İYİ ÜNİVERSİTESİ HANGİSİ? ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 2022-2023 yılı en iyi üniversite sıralamasına göre sonuç açıklandı. Makale puanı, bilimsel doküman puanı, doktora puanı, öğretim üyesi/öğrenci sayısının total puanına göre Türkiye'nin en iyi Üniversitesi Koç Üniversitesi olarak belirlendi. 2. sırada Hacettepe Üniversitesi yer alırken ODTÜ 3. sırada yer aldı. Kocaeli'de faaliyette bulunan 3 üniversite içinden listeye girebilen tek üniversite ise Gebze Teknik Üniversitesi oldu.
KOCAELİ HABERİ

2022-2023 eğitim yılı Türkiye’nin en iyi üniversiteleri 2023 listesi açıklandı. Türkiye'nin en iyi üniversitesi belli oldu.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ ÜNİVERSİTESİ HANGİSİ?

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 2022-2023 yılı en iyi üniversite sıralamasına göre sonuç açıklandı.

Makale puanı, bilimsel doküman puanı, doktora puanı, öğretim üyesi/öğrenci sayısının total puanına göre Türkiye'nin en iyi Üniversitesi Koç Üniversitesi olarak belirlendi. 2. sırada Hacettepe Üniversitesi yer alırken ODTÜ 3. sırada yer aldı.

Kocaeli'de faaliyette bulunan 3 üniversite içinden listeye girebilen tek üniversite ise Gebze Teknik Üniversitesi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.