TÜRKİYE YÜZYILINA AK PARTİ GEBZE BÖLGESİ YİNE TEK VEKİL İLE GİRDİ

Siyaset 31.05.2023 - 02:58, Güncelleme: 31.05.2023 - 02:58
 

TÜRKİYE YÜZYILINA AK PARTİ GEBZE BÖLGESİ YİNE TEK VEKİL İLE GİRDİ

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 genel seçimlerinin kampanyasını "Türkiye Yüz yılı başlıyor" sloganı ile başlatmıştı.. Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için 14 Mayıs'ta sandık başına gitti ve ilk turda yüzde 49.51 oy alan Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 44.88 alan Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta ikinci tura kaldı ve ikinci turda Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı seçildi.. Yine 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre; AK Parti 268, Cumhuriyet Halk Partisi 169, Yeşil Sol Parti 61, Milliyetçi Hareket Partisi 50,  İYİ Parti 43, Yeniden Refah Partisi 5 ve Türkiye İşçi Partisi 4 milletvekili kazandı.. Bu seçim sonuçlarına göre Ak Parti Kocaeli'de geçtiğimiz dönem 7 olan milletvekili sayısı 6'ya düştü.. Ak Parti Kocaeli milletvekili aday listesinin 7.inci sırasında yer alan Gebze Belediye Meclis üyesi ve Ak Parti Kocaeli il kadın kolları başkanı Yasemin Özdemir seçilemezken, 5.inci sırada yer alan mevcut milletvekili Cemil Yaman yine tek başına Ak Parti Gebze Bölgesine temsilen Milletvekili seçildi..   Yani Kocaeli'de milletvekili sayısı 13'den 14'e yükseltilirken, Ak Parti Kocaeli'de ise milletvekili sayısı 7'den 6'ya düştü ve Ak Parti Gebze Bölgesi, Türkiye Yüzyılına tek milletvekili ile girdi..  Dün akşam Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatı, SKM binasında bir toplantı düzenledi. Toplantıya Gebze Bölgesinin tek milletvekili Cemil Yaman katılım sağlarken, seçilemeyen Yasemin Özdemir ise yoktu.. Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya o toplantıyı sosyal medyadan "Milletvekilimiz Cemil Yaman, SKM Başkanımız Hasan Özdemir, Ana kademe, Kadın kolları, Gençlik kolları ilçe yönetimlerimiz, Meclis üyelerimiz ve Mahalle Başkanlarımızla beraber seçim sonrası teşekkür ve koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik.Tüm teşkilat kademelerimize teşekkür ediyorum." ifadeleri ile duyurdu.. Recep Kaya'nın takipçileri ve partililer ise bu önemli toplantıda, Kocaeli'de milletvekili sayısının düşmesinin ve garanti görülen 7.inci sıranın Gebzeli adayı Yasemin Özdemir'in seçilememesinin nedenlerinin konuşulup konuşulmadığını merak ettiler.. 
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 genel seçimlerinin kampanyasını "Türkiye Yüz yılı başlıyor" sloganı ile başlatmıştı..

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için 14 Mayıs'ta sandık başına gitti ve ilk turda yüzde 49.51 oy alan Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 44.88 alan Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta ikinci tura kaldı ve ikinci turda Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı seçildi..

Yine 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre; AK Parti 268, Cumhuriyet Halk Partisi 169, Yeşil Sol Parti 61, Milliyetçi Hareket Partisi 50,  İYİ Parti 43, Yeniden Refah Partisi 5 ve Türkiye İşçi Partisi 4 milletvekili kazandı..

Bu seçim sonuçlarına göre Ak Parti Kocaeli'de geçtiğimiz dönem 7 olan milletvekili sayısı 6'ya düştü..
Ak Parti Kocaeli milletvekili aday listesinin 7.inci sırasında yer alan Gebze Belediye Meclis üyesi ve Ak Parti Kocaeli il kadın kolları başkanı Yasemin Özdemir seçilemezken, 5.inci sırada yer alan mevcut milletvekili Cemil Yaman yine tek başına Ak Parti Gebze Bölgesine temsilen Milletvekili seçildi..  

Yani Kocaeli'de milletvekili sayısı 13'den 14'e yükseltilirken, Ak Parti Kocaeli'de ise milletvekili sayısı 7'den 6'ya düştü ve Ak Parti Gebze Bölgesi, Türkiye Yüzyılına tek milletvekili ile girdi.. 

Dün akşam Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatı, SKM binasında bir toplantı düzenledi. Toplantıya Gebze Bölgesinin tek milletvekili Cemil Yaman katılım sağlarken, seçilemeyen Yasemin Özdemir ise yoktu..

Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya o toplantıyı sosyal medyadan "Milletvekilimiz Cemil Yaman, SKM Başkanımız Hasan Özdemir, Ana kademe, Kadın kolları, Gençlik kolları ilçe yönetimlerimiz, Meclis üyelerimiz ve Mahalle Başkanlarımızla beraber seçim sonrası teşekkür ve koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik.Tüm teşkilat kademelerimize teşekkür ediyorum." ifadeleri ile duyurdu..

Recep Kaya'nın takipçileri ve partililer ise bu önemli toplantıda, Kocaeli'de milletvekili sayısının düşmesinin ve garanti görülen 7.inci sıranın Gebzeli adayı Yasemin Özdemir'in seçilememesinin nedenlerinin konuşulup konuşulmadığını merak ettiler.. 
Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.