TARIMIN BİTİRİLDİĞİ GEBZE’DE 15.İNCİ OSB’NIN KADERİ SEÇİMLERE Mİ BAĞLI?

İlçeler 09.05.2023 - 06:01, Güncelleme: 09.05.2023 - 06:19
 

TARIMIN BİTİRİLDİĞİ GEBZE’DE 15.İNCİ OSB’NIN KADERİ SEÇİMLERE Mİ BAĞLI?

KOCAELİ HABERİ
Tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye’de siyasi iktidarların, rantiyeci sanaycilerin cazip tekliflerine uyum sağlayarak, tarım ve mera alanlarının sanayi alanına dönüştürülmesi gibi yanlış politikaların önünün açılması sonucunda, ziraat ve hayvancılık bitirildi. Tarımın ve hayvancılığın birtirimesinin acı faturasını da, Türk halkı etin kilosunu 350 ve soğanın kilosunu da 30 TL’den yiyememek ile ödemek zorunluluğunda kaldı!.. Tarımı, yeşil alanları ve meralarıyla bilinen şehirlerimiz arasında yer alan Kocaeli’miz de, bu yanlış politikalar ile sanayi rantına ve OSB’cilerin hizmetine amade edilerek insaflarına terk edilen şehirlerden birisi oldu.. Kocaeli’de kurulu bulununan 15 Organize sanayi bölgesinden 10 tanesi Gebze Bölgesinde bulunurken, Pelitli köyünde yeni bir OSB daha kurulması için girişimler devam ediyor.. Pelitli Bölgesi Sanayicileri Platformu adı altında toplanan bir grup sanayici, Kocaeli’nin 15.inci ve Gebze Bölgesinin de 10.uncu sanayi bölgesini kurmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.. Pelitli Bölgesi Sanayicileri Platformu Sanayicileri, yeni bir OSB kurmalarının gerekçelerini “Bölgede yaşanan elektrik Kesintilerinin çözümü için OSB olmamız şart” olarak açıklarken, bu masum talep, geçmiş zamanda tarım alanı, tarla, mera vs diyerek köylünün elinden ucuz fiyata satın alınan yerlerin, Organize Sanayi Bölgesi alanına dönüştürülerek paha biçilemez on binlerce metrekarelik alanlara dönüşmesine de vesile olmuş oluyor.. Pelitli Bölgesi Sanayicileri Platformu çatısı altındaki sanayiciler bir an önce yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalarını ısrarla devam ettirirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ise bu alanların, üretime dönük fabrikaların yer aldığı OSB’den ziyade, yine sanayiye dönük hizmet verebilecek “Depolama Alanları”na dönüştürülmesine yeşil ışık yaktığı konuşuluyor. Öte yandan Gebze Ticaret Odası Başkanlığından istifa ederek CHP Kocaeli milletvekili adayı olan Nail Çiler’in ise Pelitli köyünde hem bu şekilde yeni bir OSB kurulmasına hem de daha önce kurulan Mermerciler Uluslar arası fuar alanının, OSB’ye dönüştürülmesine karşı olduğu dile getiriliyor.. Durumdan da anlaşılacağı üzerine görünen o ki; Pelitli köyünün kaderi, 14 Mayıs 2023 genel ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra ortaya çıkacak yeni genel ve yerel iktidarlara bırakılmış durumda. Bir diğer merak edilen ise seçimlerden sonra kurulacak olan yeni hükümetin, OSB başkanlarına özel Çakarlı araç plakası tahsis edip etmeyecekleri konusudur.. İŞTE KOCAELİ’DE Kİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ -Gebze OSB - Dilovası OSB -Gebze Güzeller OSB -Gebze Plastikçiler OSB -Gebze Kömürcüler İhtisas OSB - Gebze V (Kimya) İhtisas OSB -Gebze VI İmes Makina OSB -Makine İhtisas OSB - Dilovası -TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB - Çayırova - KOBİ Islah Organize Sanayi Bölgesi –Dilovası - Kandıra Gıda İhtisas OSB -Alikahya OSB -Arslanbey OSB -Kocaeli Asım Kibar OSB
KOCAELİ HABERİ

Tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye’de siyasi iktidarların, rantiyeci sanaycilerin cazip tekliflerine uyum sağlayarak, tarım ve mera alanlarının sanayi alanına dönüştürülmesi gibi yanlış politikaların önünün açılması sonucunda, ziraat ve hayvancılık bitirildi. Tarımın ve hayvancılığın birtirimesinin acı faturasını da, Türk halkı etin kilosunu 350 ve soğanın kilosunu da 30 TL’den yiyememek ile ödemek zorunluluğunda kaldı!..

Tarımı, yeşil alanları ve meralarıyla bilinen şehirlerimiz arasında yer alan Kocaeli’miz de, bu yanlış politikalar ile sanayi rantına ve OSB’cilerin hizmetine amade edilerek insaflarına terk edilen şehirlerden birisi oldu..

Kocaeli’de kurulu bulununan 15 Organize sanayi bölgesinden 10 tanesi Gebze Bölgesinde bulunurken, Pelitli köyünde yeni bir OSB daha kurulması için girişimler devam ediyor..

Pelitli Bölgesi Sanayicileri Platformu adı altında toplanan bir grup sanayici, Kocaeli’nin 15.inci ve Gebze Bölgesinin de 10.uncu sanayi bölgesini kurmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor..

Pelitli Bölgesi Sanayicileri Platformu Sanayicileri, yeni bir OSB kurmalarının gerekçelerini “Bölgede yaşanan elektrik Kesintilerinin çözümü için OSB olmamız şart” olarak açıklarken, bu masum talep, geçmiş zamanda tarım alanı, tarla, mera vs diyerek köylünün elinden ucuz fiyata satın alınan yerlerin, Organize Sanayi Bölgesi alanına dönüştürülerek paha biçilemez on binlerce metrekarelik alanlara dönüşmesine de vesile olmuş oluyor..

Pelitli Bölgesi Sanayicileri Platformu çatısı altındaki sanayiciler bir an önce yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalarını ısrarla devam ettirirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ise bu alanların, üretime dönük fabrikaların yer aldığı OSB’den ziyade, yine sanayiye dönük hizmet verebilecek “Depolama Alanları”na dönüştürülmesine yeşil ışık yaktığı konuşuluyor.

Öte yandan Gebze Ticaret Odası Başkanlığından istifa ederek CHP Kocaeli milletvekili adayı olan Nail Çiler’in ise Pelitli köyünde hem bu şekilde yeni bir OSB kurulmasına hem de daha önce kurulan Mermerciler Uluslar arası fuar alanının, OSB’ye dönüştürülmesine karşı olduğu dile getiriliyor..

Durumdan da anlaşılacağı üzerine görünen o ki;
Pelitli köyünün kaderi, 14 Mayıs 2023 genel ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra ortaya çıkacak yeni genel ve yerel iktidarlara bırakılmış durumda.

Bir diğer merak edilen ise seçimlerden sonra kurulacak olan yeni hükümetin, OSB başkanlarına özel Çakarlı araç plakası tahsis edip etmeyecekleri konusudur..

İŞTE KOCAELİ’DE Kİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

-Gebze OSB
- Dilovası OSB
-Gebze Güzeller OSB
-Gebze Plastikçiler OSB
-Gebze Kömürcüler İhtisas OSB
- Gebze V (Kimya) İhtisas OSB
-Gebze VI İmes Makina OSB
-Makine İhtisas OSB - Dilovası
-TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB - Çayırova
- KOBİ Islah Organize Sanayi Bölgesi –Dilovası
- Kandıra Gıda İhtisas OSB
-Alikahya OSB
-Arslanbey OSB
-Kocaeli Asım Kibar OSB

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.