SP GEBZE BAŞKANI VURAL'DAN BÜYÜKGÖZ'E ÜÇ KRİTİK SORU
SP GEBZE BAŞKANI VURAL'DAN BÜYÜKGÖZ'E ÜÇ KRİTİK SORU
KOCAELİ HABERİ
Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı vural, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e “Güzide Sosyal Tesislerde Fiyasko. Vatandaşa Hizmet Yerine Borç ve Satış” sözleri ile fena yüklendi..
Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nın haftalık olağan toplantısında,Gebze Belediyesi Güzide sosyal tesislerinde mali sorunlar yaşandığı ve bu tesislerin asli amacından saptığı iddia edilerek, belediye yönetimi sert bir şekilde eleştirildi.
Fiyatlar Yüksek, Hizmet Yetersiz
İlçe Başkanı Erkan Vural’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, tesislerin halka ucuz ve nitelikli hizmet sunma misyonunu yerine getiremediği dile getirildi.
Güzide sosyal tesislerin, diğer belediyelere ait benzer tesislerle kıyaslandığında daha yüksek fiyatlarla hizmet sunulduğunun altını çizen Erkan Vural "Oysa bu tesislerin amacı, özel sektörle rekabet etmek değil, vatandaşa daha uygun fiyatlarla kaliteli hizmet sunmak olmalıydı. Bu tesisler, sosyal belediyecilik anlayışının bir ürünü olarak kurulmuştu. Ancak bugün geldiğimiz noktada, yüksek fiyatlar ve mali sıkıntılarla gündeme geliyor. Halkımızdan alınan vergilerle oluşturulan bu tesislerin bu hale düşmesi, ciddi bir yönetim ve denetim zafiyeti olduğunu gösteriyor,” dedi.
Borç Büyüyor, Hesap Sorulmuyor
Toplantıda ayrıca, tesislerin personel SGK primlerinin ödenememesi ve bu nedenle taşınmazların satışa çıkarılmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Erkan Vural, şu soruları gündeme taşıdı:
-Tesislerin mali yönetiminde kimler sorumludur?
-Denetimler neden zamanında yapılmamıştır?
-Halkın kaynakları neden şeffaf bir şekilde yönetilmemektedir?
Başkan Vural “Halkın malı olan bu tesislerin borç batağına sürüklenmesi ve çözüm olarak taşınmaz satışına gidilmesi, büyük bir başarısızlığın göstergesidir. Bu sürecin tüm detaylarıyla kamuoyuna açıklanması şarttır,” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi: Hesap Verebilirlik ve Adalet İçin Buradayız
Genel Başkan Mahmut Arıkan’ın “Yeni Nesil Siyaset” vizyonu çerçevesinde, Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı olarak bu sorunların çözümü için çalışacaklarını belirten Erkan Vural, hesap verebilirlik ve adil yönetim ilkelerine vurgu yaptı.
“Güzide sosyal tesisler, halkın kaynaklarını halkın faydasına kullanmak için vardır. Ancak mevcut durum, bu anlayıştan tamamen uzaklaşmış bir tablo sunuyor. Bu meselede sorumluların hesap vermesi ve halkımızın hak ettiği hizmeti alması için elimizden geleni yapacağız,” dedi.
Vatandaşlara Çağrı
Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı olarak, halkımızı bu konuda bilinçlenmeye ve hakkını aramaya davet ediyoruz. "Halkın sesi, en güçlü denetim mekanizmasıdır. Birlikte bu sorunları aşabiliriz," denildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.