''Siz İsteyin Biz Geliriz'' hareketi büyüyor

Güncel 10.05.2023 - 08:21, Güncelleme: 10.05.2023 - 08:21
 

''Siz İsteyin Biz Geliriz'' hareketi büyüyor

KOCAELİ HABERİ
Almanya’da yaşayan Boğaziçili Mustafa “Siz İsteyin Biz Geliriz” hareketini anlattı: Seçimle birlikte doğduğumuz topraklara bir katkı vermek umudundayız. Kılıçdaroğlu, yurtdışında yaşayan gençlere Türkiye'ye dönmeleri için çağrıda bulunmuştu. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencileri, 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlattı. Kılıçdaroğlu yayınlanan videoya, “Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir” diye yanıt verdi. O hareketten Boğaziçili Mustafa Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk oldu. İşte Almanya’da hayatını sürdüren Boğaziçili Mustafa’nın açıklamalarından satırbaşları: “Yurtdışına eğitim ya da iş dolayısıyla gidiyoruz ama büyüdüğümüz şehir, ailemiz ve arkadaşlarımız Türkiye’deler. Doğduğumuz topraklara bir katkı vermek umudundayız ve verebileceğimiz bir şans olsun istiyoruz. Biz de dönelim emek verelim istiyoruz. Seçimden sonraki zamanlar için bizim de umutlarımız var. Biz de bu umutları bir nebze olsun arttırmak istedik ve böyle bir video yaptık. Siyasi olarak özgürlüklerin kısıtlanması, ekonomik kriz ve Boğaziçi’nde hepimizin gördüğü baskıcı durumlar ve akademik özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik uygulamalar bizi yurtdışına kaçmaya itmişti. Yurtdışında gerçekten Türkiye’ye hizmet etmek isteyen, katkı sağlamak isteyen insanlar var ama insan kayırma durumlarından dolayı ortam bulup çalışamıyor çünkü orada bir tanıdığı yok. Bu tür problemlerden dolayı Türkiye’den çıkış yapmıştık ama hala hepimizin gönlünde keşke bir şeyler düzelse de başka ülkelere verdiğimiz katkıyı kendi ülkemize verebilsek düşüncesinde olan insanlarız. Ben küçük bir Anadolu şehrinde doğum büyüdüm ve Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanana kadar farklı farklı insanlarla bir arada bulunma şansım olmamıştı. Boğaziçi Üniversitesi’nin çok özel bir kültürü vardı ve her kesimden insanlarla tanışabiliyordunuz. Eskiden belki de saygı bile duymadığım insanlarla bir araya gelip onlarla arkadaş oldum ve o insanlarla bir arada bulunmanın dünya görüşümü değiştirdiğini fark etmiştim. Boğaziçi’nde en çok zarar verilen konu da bu oldu diyebilirim.”
KOCAELİ HABERİ

Almanya’da yaşayan Boğaziçili Mustafa “Siz İsteyin Biz Geliriz” hareketini anlattı: Seçimle birlikte doğduğumuz topraklara bir katkı vermek umudundayız.

Kılıçdaroğlu, yurtdışında yaşayan gençlere Türkiye'ye dönmeleri için çağrıda bulunmuştu. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencileri, 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlattı. Kılıçdaroğlu yayınlanan videoya, “Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir” diye yanıt verdi. O hareketten Boğaziçili Mustafa Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk oldu.

İşte Almanya’da hayatını sürdüren Boğaziçili Mustafa’nın açıklamalarından satırbaşları:

“Yurtdışına eğitim ya da iş dolayısıyla gidiyoruz ama büyüdüğümüz şehir, ailemiz ve arkadaşlarımız Türkiye’deler. Doğduğumuz topraklara bir katkı vermek umudundayız ve verebileceğimiz bir şans olsun istiyoruz. Biz de dönelim emek verelim istiyoruz. Seçimden sonraki zamanlar için bizim de umutlarımız var. Biz de bu umutları bir nebze olsun arttırmak istedik ve böyle bir video yaptık.

Siyasi olarak özgürlüklerin kısıtlanması, ekonomik kriz ve Boğaziçi’nde hepimizin gördüğü baskıcı durumlar ve akademik özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik uygulamalar bizi yurtdışına kaçmaya itmişti. Yurtdışında gerçekten Türkiye’ye hizmet etmek isteyen, katkı sağlamak isteyen insanlar var ama insan kayırma durumlarından dolayı ortam bulup çalışamıyor çünkü orada bir tanıdığı yok. Bu tür problemlerden dolayı Türkiye’den çıkış yapmıştık ama hala hepimizin gönlünde keşke bir şeyler düzelse de başka ülkelere verdiğimiz katkıyı kendi ülkemize verebilsek düşüncesinde olan insanlarız.

Ben küçük bir Anadolu şehrinde doğum büyüdüm ve Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanana kadar farklı farklı insanlarla bir arada bulunma şansım olmamıştı. Boğaziçi Üniversitesi’nin çok özel bir kültürü vardı ve her kesimden insanlarla tanışabiliyordunuz. Eskiden belki de saygı bile duymadığım insanlarla bir araya gelip onlarla arkadaş oldum ve o insanlarla bir arada bulunmanın dünya görüşümü değiştirdiğini fark etmiştim. Boğaziçi’nde en çok zarar verilen konu da bu oldu diyebilirim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.