SEÇİMDE ZİNNUR BÜYÜKGÖZ’Ü KİM ZORLAYACAK?

Siyaset 05.02.2024 - 12:38, Güncelleme: 05.02.2024 - 12:46
 

SEÇİMDE ZİNNUR BÜYÜKGÖZ’Ü KİM ZORLAYACAK?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
“31 Mart yerel seçimlerinde Gebze Belediye Başkanlığı seçim sonuçları ne olur” şeklindeki bir sorunun cevabı için öncelikle 14 Mayıs 2023 milletvekili genel seçimlerinde, siyasi partilerin Gebze'de almış oldukları oy oranlarına bakmamız lazım.. O seçim sonuçları şöyle idi; Ak Parti yüzde 40.95 104.798 oy CHP yüzde 23.32 59.721 MHP yüzde 10.77 27.570 İYİ Parti yüzde 8.08 20.685 Şimdi bugünkü durumu değerlendirelim; Ak Partinin Gebze Belediye başkan adayı mevcut belediye başkanı Zinnur Büyükgöz. Yani hem tecrübeli hem tanınmış ve hem de belediye olanakları ile seçimlere katılma avantajına sahip.. MHP aday çıkarmıyor ve Ak Parti adayı Zinnur Büyükgöz’e destek veriyor.. İYİ Parti’nin adayı Gebze Belediye Meclis üyesi Sadık Güvenç.. 14 Mayıs 2023 seçimlerinin Gebze’de ki ikinci siyasi partsi CHP’nin ise seçimlere 55 gün kalmasına rağmen halen adayı belli değil.. 14 Mayıs seçimlerine aldıkları oyu koruduklarını varsaydığınızda Ak parti ve MHP’nin yani Zinnur Büyükgöz’e gidecek olan oyların toplamı 132.368 ediyor.. CHP hiç aday çıkarmayıp İYİ Parti adayına destek verse dahi İYİ Parti+CHP toplamı 80.406 ediyor. Peki bu durumda Zinnur Büyükgöz’ü kim zorluyor? Tabloya göre zorlayan yok.. Bir diğer merak edilen ise "CHP hiç aday çıkarmayıp İYİ Parti adayına destek verse dahi, İYİ parti adayı Sadık Güvenç aradaki 52 bin oy farkını nasıl kapatacak?" sorusu.. Peki ya CHP bugün yarın Gebze Belediye başkan adayını ilan ederse? Peki CHP'nin ilan ettiği aday, 55 günde aradaki 45 bin oy farkını nasıl kapatacak? İşte o zaman Gebze Belediye Başkanının kim olacağının cevabını öğrenmek için 31 Mart 2024 akşamını bile merak etmeye gerek yok.. Muhalefet partileri için çok iç karartıcı bir durum değil mi? Kimse bana kızmasın, yukarıdaki tablonun çizicisi ben değilim, Gebzelilerin ta kendisidir..  Dolayısı ile bu tabloyu terse çevirmek de ancak tablonun çizicileri yani Gebzeliler ile mümkündür..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

31 Mart yerel seçimlerinde Gebze Belediye Başkanlığı seçim sonuçları ne olur” şeklindeki bir sorunun cevabı için öncelikle 14 Mayıs 2023 milletvekili genel seçimlerinde, siyasi partilerin Gebze'de almış oldukları oy oranlarına bakmamız lazım..

O seçim sonuçları şöyle idi;

Ak Parti yüzde 40.95 104.798 oy
CHP yüzde 23.32 59.721
MHP yüzde 10.77 27.570
İYİ Parti yüzde 8.08 20.685

Şimdi bugünkü durumu değerlendirelim;
Ak Partinin Gebze Belediye başkan adayı mevcut belediye başkanı Zinnur Büyükgöz. Yani hem tecrübeli hem tanınmış ve hem de belediye olanakları ile seçimlere katılma avantajına sahip..

MHP aday çıkarmıyor ve Ak Parti adayı Zinnur Büyükgöz’e destek veriyor..
İYİ Parti’nin adayı Gebze Belediye Meclis üyesi Sadık Güvenç..
14 Mayıs 2023 seçimlerinin Gebze’de ki ikinci siyasi partsi CHP’nin ise seçimlere 55 gün kalmasına rağmen halen adayı belli değil..

14 Mayıs seçimlerine aldıkları oyu koruduklarını varsaydığınızda Ak parti ve MHP’nin yani Zinnur Büyükgöz’e gidecek olan oyların toplamı 132.368 ediyor..

CHP hiç aday çıkarmayıp İYİ Parti adayına destek verse dahi İYİ Parti+CHP toplamı 80.406 ediyor.

Peki bu durumda Zinnur Büyükgöz’ü kim zorluyor?
Tabloya göre zorlayan yok..

Bir diğer merak edilen ise "CHP hiç aday çıkarmayıp İYİ Parti adayına destek verse dahi, İYİ parti adayı Sadık Güvenç aradaki 52 bin oy farkını nasıl kapatacak?" sorusu..

Peki ya CHP bugün yarın Gebze Belediye başkan adayını ilan ederse?
Peki CHP'nin ilan ettiği aday, 55 günde aradaki 45 bin oy farkını nasıl kapatacak?
İşte o zaman Gebze Belediye Başkanının kim olacağının cevabını öğrenmek için 31 Mart 2024 akşamını bile merak etmeye gerek yok..

Muhalefet partileri için çok iç karartıcı bir durum değil mi?
Kimse bana kızmasın, yukarıdaki tablonun çizicisi ben değilim, Gebzelilerin ta kendisidir.. 
Dolayısı ile bu tabloyu terse çevirmek de ancak tablonun çizicileri yani Gebzeliler ile mümkündür..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.