SEÇİM ÖNCESİ KKM'YE REKOR GİRİŞ

Ekonomi 18.05.2023 - 16:49, Güncelleme: 18.05.2023 - 16:49
 

SEÇİM ÖNCESİ KKM'YE REKOR GİRİŞ

KOCAELİ HABERİ
Seçim öncesindeki son haftada kur korumalı mevduatlara 144 milyar TL ile rekor giriş yaşandı. Seçim öncesinde Döviz piyasasındaki hareketlilik makro verilere de yansıdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerinde seçim öncesindeki haftada 9 milyar dolarlık sert bir daralma olurken, kur korumalı mevduatlara da rekor giriş yaşandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatlara 12 Mayıs haftasında 144 milyar TL'lik giriş kaydedildi. Toplam mevduat 2,35 trilyon liraya yükseldi. Dolar cinsinden bakıldığında ise 120 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşıldı. DÖVİZ MEVDUATLARI AZALDI Kur korumalı mevduatlarda rekor giriş yaşanırken, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları ise azaldı. TCMB verilerine göre döviz mevduatları 3,4 milyar dolar azalışla 185,6 milyar dolar oldu. Pariteden arındırılmış düşüş ise 2,2 milyar dolar oldu. Döviz mevduatları pariteden arındırılmış olarak gerçek kişilerde 529 milyon dolar arttı, tüzel kişilerde ise 2,7 milyar dolar azaldı.
KOCAELİ HABERİ

Seçim öncesindeki son haftada kur korumalı mevduatlara 144 milyar TL ile rekor giriş yaşandı.

Seçim öncesinde Döviz piyasasındaki hareketlilik makro verilere de yansıdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerinde seçim öncesindeki haftada 9 milyar dolarlık sert bir daralma olurken, kur korumalı mevduatlara da rekor giriş yaşandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatlara 12 Mayıs haftasında 144 milyar TL'lik giriş kaydedildi. Toplam mevduat 2,35 trilyon liraya yükseldi. Dolar cinsinden bakıldığında ise 120 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşıldı.

DÖVİZ MEVDUATLARI AZALDI

Kur korumalı mevduatlarda rekor giriş yaşanırken, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları ise azaldı. TCMB verilerine göre döviz mevduatları 3,4 milyar dolar azalışla 185,6 milyar dolar oldu. Pariteden arındırılmış düşüş ise 2,2 milyar dolar oldu.

Döviz mevduatları pariteden arındırılmış olarak gerçek kişilerde 529 milyon dolar arttı, tüzel kişilerde ise 2,7 milyar dolar azaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.