Prof. Erol Katırcıoğlu'ndan Flaş HDP açıklaması

Siyaset 02.06.2023 - 04:42, Güncelleme: 02.06.2023 - 04:47
 

Prof. Erol Katırcıoğlu'ndan Flaş HDP açıklaması

KOCAELİ HABERİ
Eski HDP milletvekili Prof. Erol Katırcıoğlu "HDP’nin Türkiye partisi olma hedefine TİP engel oldu" dedi.. Aynı ittifak içinde olmalarına rağmen ayrı listelerle seçime giren HDP/Yeşil Sol ile TİP’in oy kaybına sebep olduğu iddia edilen bu kararını eski HDP milletvekili ve akademisyen Prof. Erol Katırcıoğlu Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na yorumladı. Prof. Katırcıoğlu, “HDP’ye oy vermek istemeyen ama bize oy vermek isteyenler var, onun için biz ayrı girmek istiyoruz diyerek bizi Kürdi bir parti haline getirdiler. HDP’nin 10 küsür yıllık mücadelesini boşa çıkardılar” dedi. İşte Prof. Katırcıoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları: Bizim Türkiyelileşme projesini TİP öyle bir hale getirdi ki özellikle Sera Kadıgil, HDP’ye oy vermek istemeyen ama bize oy vermek isteyenler var, onun için biz ayrı girmek istiyoruz’ dedi. Peki kim onlar? Muhafazakar sol laik çevreler ve Kürtlerden hoşlanmıyorlar. Biz Türkiyelileşmeyi savunan bir partiyken öyle bir şey oldu ki bizi Kürdi bir parti haline getirdiler. Doğrusu bunu isteyerek yapmadılar ama sonuç olarak Türk kimliği olan ve muhalif sol kimliği olan kesimlerin oyunu aldılar ama bunu yaparlarken onları da içine alma iddiası olan HDP’nin 10 küsur yıllık mücadelesini boşa çıkarttılar. Kötü niyetli değiller ama… Ben şimdiye kadar bunu seslendirmedim daha çok erken diye düşünüyorum çünkü TİP’teki arkadaşları da tanıyorum ve onların niyetlerini biliyorum, kötü niyetli insanlar olmadıklarını biliyorum. Bizler ittifakın içine girerek yüzde 7 barajından kurtardılar kendilerini ama İstanbul’da bizim 12 milletvekilimiz vardı şimdi 8 milletvekilimiz olmuş oldu. Başka şehirlerde de milletvekilliği kayıplarına neden oldular. Bizim mitingler ya da toplantılara baktığım zaman herkes milletin gözüne kendi bayrağını sokmaya çalışıyor. Bizim buna ihtiyacımız var mı? biz zaten Türkiye’de küçük bir azınlığız. İddialarımız var ve genel olarak bu iddialar çalışanların lehine iddialar. Bunları onlara anlatabildiğimiz ölçüde biz güç kazanırız, muhalefetimiz büyür veya iktidara geliriz. Ben oncuyum, sen ötekisin gibi şeylerin artık sonuna gelmiş olmamız lazım. Bu filmi o kadar çok gördük ki.
KOCAELİ HABERİ

Eski HDP milletvekili Prof. Erol Katırcıoğlu "HDP’nin Türkiye partisi olma hedefine TİP engel oldu" dedi..

Aynı ittifak içinde olmalarına rağmen ayrı listelerle seçime giren HDP/Yeşil Sol ile TİP’in oy kaybına sebep olduğu iddia edilen bu kararını eski HDP milletvekili ve akademisyen Prof. Erol Katırcıoğlu Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na yorumladı. Prof. Katırcıoğlu, “HDP’ye oy vermek istemeyen ama bize oy vermek isteyenler var, onun için biz ayrı girmek istiyoruz diyerek bizi Kürdi bir parti haline getirdiler. HDP’nin 10 küsür yıllık mücadelesini boşa çıkardılar” dedi.

İşte Prof. Katırcıoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Bizim Türkiyelileşme projesini TİP öyle bir hale getirdi ki özellikle Sera Kadıgil, HDP’ye oy vermek istemeyen ama bize oy vermek isteyenler var, onun için biz ayrı girmek istiyoruz’ dedi. Peki kim onlar? Muhafazakar sol laik çevreler ve Kürtlerden hoşlanmıyorlar. Biz Türkiyelileşmeyi savunan bir partiyken öyle bir şey oldu ki bizi Kürdi bir parti haline getirdiler. Doğrusu bunu isteyerek yapmadılar ama sonuç olarak Türk kimliği olan ve muhalif sol kimliği olan kesimlerin oyunu aldılar ama bunu yaparlarken onları da içine alma iddiası olan HDP’nin 10 küsur yıllık mücadelesini boşa çıkarttılar.

Kötü niyetli değiller ama…

Ben şimdiye kadar bunu seslendirmedim daha çok erken diye düşünüyorum çünkü TİP’teki arkadaşları da tanıyorum ve onların niyetlerini biliyorum, kötü niyetli insanlar olmadıklarını biliyorum. Bizler ittifakın içine girerek yüzde 7 barajından kurtardılar kendilerini ama İstanbul’da bizim 12 milletvekilimiz vardı şimdi 8 milletvekilimiz olmuş oldu. Başka şehirlerde de milletvekilliği kayıplarına neden oldular.

Bizim mitingler ya da toplantılara baktığım zaman herkes milletin gözüne kendi bayrağını sokmaya çalışıyor. Bizim buna ihtiyacımız var mı? biz zaten Türkiye’de küçük bir azınlığız. İddialarımız var ve genel olarak bu iddialar çalışanların lehine iddialar. Bunları onlara anlatabildiğimiz ölçüde biz güç kazanırız, muhalefetimiz büyür veya iktidara geliriz. Ben oncuyum, sen ötekisin gibi şeylerin artık sonuna gelmiş olmamız lazım. Bu filmi o kadar çok gördük ki.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.