Kocaelili Dr. Meliha Gülden Genç'ten güncel uyarı geldi

Sağlık 08.11.2023 - 13:47, Güncelleme: 08.11.2023 - 13:47
 

Kocaelili Dr. Meliha Gülden Genç'ten güncel uyarı geldi

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Şehir Hastanesi Radyoloji Hekimi Uzm. Dr. Meliha Gülden Genç, 8 Kasım Dünya Radyoloji günü hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. genç "Radyolojik yöntemler yapay zekanın bile gündeme gelmesine rağmen hekim gözetiminde yapılmalıdır." uyarIsında bulundu.. Röntgen X ışınının 8 Kasım 1895’te Alman Fizikçi Wilhelm Conrad Roentgen tarafından keşfedilip insanlığın hizmetine sunulduğunu belirten Dr. Genç, radyolojinin hastalıkların tanı ve tedavisindeki yeri ve önemine değindi. RADYOLOJİ NEDİR? Radyolojiyi ışın bilimi olarak tanımlayan Genç “Radyoloji ayrıca X ışınları ve diğer görüntüleme teknikleri kullanılarak tanı ve tedaviye gidilmesidir. Biz X ışınını Röntgen, Mamografi ve tomografi de kullanırken, ses dalgalarını ultrasonda, manyetik alanda ve MR’da kullanıyoruz. Klinisyen hekim arkadaşlarımızın hastalıkları ve tanı tedavisine yardımcı olurken, hastaların takibinde yol gösterici olmaktayız. Ayrıca girişimsel radyoloji ile farklı tedavi seçenekleri sunabilmekteyiz. Son yıllarda bilimsel çalışmaların çok artması ve teknolojinin ilerlemesi sağlıklı yaşam kalitesini çok arttırdı. Ama yine de tanı ve tedavide radyolojik yöntemler yapay zekanın bile gündeme gelmesine rağmen hekim gözetiminde yapılmalıdır. Tekrar tüm radyoloji çalışanlarının gününü kutlar, sağlıklı günler dilerim” dedi.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Şehir Hastanesi Radyoloji Hekimi Uzm. Dr. Meliha Gülden Genç, 8 Kasım Dünya Radyoloji günü hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. genç "Radyolojik yöntemler yapay zekanın bile gündeme gelmesine rağmen hekim gözetiminde yapılmalıdır." uyarIsında bulundu..

Röntgen X ışınının 8 Kasım 1895’te Alman Fizikçi Wilhelm Conrad Roentgen tarafından keşfedilip insanlığın hizmetine sunulduğunu belirten Dr. Genç, radyolojinin hastalıkların tanı ve tedavisindeki yeri ve önemine değindi.

RADYOLOJİ NEDİR?
Radyolojiyi ışın bilimi olarak tanımlayan Genç “Radyoloji ayrıca X ışınları ve diğer görüntüleme teknikleri kullanılarak tanı ve tedaviye gidilmesidir. Biz X ışınını Röntgen, Mamografi ve tomografi de kullanırken, ses dalgalarını ultrasonda, manyetik alanda ve MR’da kullanıyoruz. Klinisyen hekim arkadaşlarımızın hastalıkları ve tanı tedavisine yardımcı olurken, hastaların takibinde yol gösterici olmaktayız. Ayrıca girişimsel radyoloji ile farklı tedavi seçenekleri sunabilmekteyiz. Son yıllarda bilimsel çalışmaların çok artması ve teknolojinin ilerlemesi sağlıklı yaşam kalitesini çok arttırdı. Ama yine de tanı ve tedavide radyolojik yöntemler yapay zekanın bile gündeme gelmesine rağmen hekim gözetiminde yapılmalıdır. Tekrar tüm radyoloji çalışanlarının gününü kutlar, sağlıklı günler dilerim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.