Kocaeli'den Gazze'ye destek

Siyaset 12.11.2023 - 16:45, Güncelleme: 12.11.2023 - 16:45
 

Kocaeli'den Gazze'ye destek

KOCAELİ HABERİ
İzmit'te bir araya gelen çok sayıda vatandaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto ederek, Fevziye Cami önünden,  Mobesko Köprüsüne kadar destek zinciri oluşturdular. Destel yürüyüşüne Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü de katıldı.. Kocarli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ile Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliğinin ortaklaşa düzenlediği İsrail’in ürünlerine yönelik boykot eylemine ve Gazze halkına destek yürüyüşüne katılan vatandaşlar hep bir ağızdan 'Katil İsrail Filistin’den defol, Hamas’a selam direnişe devam, Kahrol İsrail, Allahuekber, Müslüman uyuma kardeşine sahip çık' gibi sloganlarla yürüyüşe destek verdiler.. Başkanı Büyükakın ise yürüyüş alanında yaptığı açıklamada "Elimden geldiğinde bu tür protestolara katılıyorum. En başından beri Kocaeli’de bu konuda gösterilen hassasiyet örnek olacak düzeyde Organizasyonlara emek veren tüm STK ve temsilcilere ve vatandaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bütün duyguları anlatacak bir kelime yok. İnsanların davranışlarında bir lisan vardır. Filistin’deki zulme karşı omuz omuza durduğumuz, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurduk. Zaman zaman bu eylemler yapılarak netice alınmaz deniyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kamuoyu desteği önemli. İnsanlar seslerini yükseltiyor. Bunun durmaması lazım. Ta ki Filistin, 1967 sınırına kavuşana kadar. Dünyadaki insanların bu zulme sessiz kalmadığı görüldüğünde kamu vicdanında meşru olmadığı gösterse bunun karşısında kimse duramaz. Bu eylemlere destek vermek lazım. Desteğimizi büyüten vatandaşlarımıza şükran borçluyuz" dedi.
KOCAELİ HABERİ

İzmit'te bir araya gelen çok sayıda vatandaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto ederek, Fevziye Cami önünden,  Mobesko Köprüsüne kadar destek zinciri oluşturdular. Destel yürüyüşüne Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü de katıldı..

Kocarli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ile Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliğinin ortaklaşa düzenlediği İsrail’in ürünlerine yönelik boykot eylemine ve Gazze halkına destek yürüyüşüne katılan vatandaşlar hep bir ağızdan 'Katil İsrail Filistin’den defol, Hamas’a selam direnişe devam, Kahrol İsrail, Allahuekber, Müslüman uyuma kardeşine sahip çık' gibi sloganlarla yürüyüşe destek verdiler..

Başkanı Büyükakın ise yürüyüş alanında yaptığı açıklamada "Elimden geldiğinde bu tür protestolara katılıyorum. En başından beri Kocaeli’de bu konuda gösterilen hassasiyet örnek olacak düzeyde Organizasyonlara emek veren tüm STK ve temsilcilere ve vatandaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bütün duyguları anlatacak bir kelime yok. İnsanların davranışlarında bir lisan vardır. Filistin’deki zulme karşı omuz omuza durduğumuz, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurduk. Zaman zaman bu eylemler yapılarak netice alınmaz deniyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kamuoyu desteği önemli. İnsanlar seslerini yükseltiyor. Bunun durmaması lazım. Ta ki Filistin, 1967 sınırına kavuşana kadar. Dünyadaki insanların bu zulme sessiz kalmadığı görüldüğünde kamu vicdanında meşru olmadığı gösterse bunun karşısında kimse duramaz. Bu eylemlere destek vermek lazım. Desteğimizi büyüten vatandaşlarımıza şükran borçluyuz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.