KOCAELİ MEB'DEN LGS İÇİN BİR MESAJ GELDİ

Eğitim-Kültür-Sanat 31.05.2023 - 20:16, Güncelleme: 31.05.2023 - 20:22
 

KOCAELİ MEB'DEN LGS İÇİN BİR MESAJ GELDİ

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü önümüzdeki pazar gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı için bir bilgilendirme mesajı yayınladı İşte yapılan o açıklama: ''Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü saat 09.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturum halinde Türkiye geneli gerçekleştirilecektir. İlimizde; Sınav Yapılacak İlçe Sayısı: 12 Okul Sayısı: 353 Salon Sayısı: 2404 Öğrenci Sayısı: 29.955 Merkezî Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. SINAV BİLGİLERİ: Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir. SINAVA GİRİŞ: Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, birinci oturum için en geç saat 09.00 ve ikinci oturum için en geç 11.10’da sınava gireceği binada salonlara alınmak üzere hazır bulunacaktır.''
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü önümüzdeki pazar gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı için bir bilgilendirme mesajı yayınladı

İşte yapılan o açıklama:

''Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü saat 09.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturum halinde Türkiye geneli gerçekleştirilecektir.

İlimizde;

Sınav Yapılacak İlçe Sayısı:

12

Okul Sayısı:

353

Salon Sayısı:

2404

Öğrenci Sayısı:

29.955

Merkezî Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

SINAV BİLGİLERİ: Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

SINAVA GİRİŞ: Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, birinci oturum için en geç saat 09.00 ve ikinci oturum için en geç 11.10’da sınava gireceği binada salonlara alınmak üzere hazır bulunacaktır.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.