KOCAELİ EĞİTİMİNE YENİ YATIRIMLAR GELİYOR

Röpotajlar 31.10.2022 - 21:02, Güncelleme: 31.10.2022 - 21:02
 

KOCAELİ EĞİTİMİNE YENİ YATIRIMLAR GELİYOR

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli İl Eğitim Toplantısı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlığında Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri; İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman,  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İnşaat Emlak Genel Müdürü Umur Gür ile Bakan Danışmanları; Yılmaz Güney ve Soner Yalçın, İlçe Kaymakamları,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Müdür Yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt katıldı.. Kocaeli’deki eğitim yatırımları, İlimizin eğitim kalitesinin arttırılması ve eğitimde geldiğimiz noktalar  gibi konuların görüşüldüğü toplantı sonrasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptıkları açıklamalarında; “Kocaeli ilimizin İl Değerlendirme Toplantısını tamamladık. Hem mevcut durumu görebilme imkanımız oldu, hem de eksiklikleri hızlı bir şekilde giderebilme ile ilgili ne gibi adımlar atabileceğimizi de etraflı bir şekilde istişare ettik. Kocaeli’de Eğitim Yatırımını 2 Milyar 285 Milyon TL’ye Çıkarmış Bulunuyoruz" dedi.. Kocaeli’nin eğitim yatımları için ek bir bütçe verme kararı aldıklarına değinen Bakan Özer "Şuanda Kocaeli ilimizde Milli Eğitim Bakanlığının eğitim yatırımlarının toplam bütçesi 960 milyon TL. Bugünkü toplantımızda 1 milyar 325 milyon TL’lik ilave bütçeyi Kocaeli’ye verme kararı aldık. Böylece 960 milyon TL’lik eğitim yatırımını 2 milyar 285 milyon TL’ye çıkarmış bulunuyoruz. Öncelikle bu yatırımların Kocaeli ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.. İlimizde 15 tane güçlendirme yapılması gereken okulumuz kaldığını belirten Bakan Özer; "En büyük önceliğimiz olan okullarımızın güvenli hale kavuşması ile ilgili yıkım yapım çalışmaları, güçlendirme çalışmaları devam ediyor. 2022 yılının sonuna kadar bu çalışmaları büyük oranda bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun için bütçemizi ağırlıklı olarak bu alanda kullanmayı hedefledik. Şuanda da Kocaeli’de 15 tane güçlendirme yapılması gereken okulumuz kaldı, onları da hızlı bir şekilde bugünkü yatırım programına dahil ederek yılın sonuna kadar inşallah bitirmiş olacağız. Buna ilave olarak 4 tanesi özel eğitim anaokulu olmak üzere Kocaeli’ne 6 tane anaokulunu yatırım programına dahil ettik." dedi..
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli İl Eğitim Toplantısı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlığında Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri; İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman,  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İnşaat Emlak Genel Müdürü Umur Gür ile Bakan Danışmanları; Yılmaz Güney ve Soner Yalçın, İlçe Kaymakamları,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Müdür Yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt katıldı..

Kocaeli’deki eğitim yatırımları, İlimizin eğitim kalitesinin arttırılması ve eğitimde geldiğimiz noktalar  gibi konuların görüşüldüğü toplantı sonrasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptıkları açıklamalarında; “Kocaeli ilimizin İl Değerlendirme Toplantısını tamamladık. Hem mevcut durumu görebilme imkanımız oldu, hem de eksiklikleri hızlı bir şekilde giderebilme ile ilgili ne gibi adımlar atabileceğimizi de etraflı bir şekilde istişare ettik. Kocaeli’de Eğitim Yatırımını 2 Milyar 285 Milyon TL’ye Çıkarmış Bulunuyoruz" dedi..

Kocaeli’nin eğitim yatımları için ek bir bütçe verme kararı aldıklarına değinen Bakan Özer "Şuanda Kocaeli ilimizde Milli Eğitim Bakanlığının eğitim yatırımlarının toplam bütçesi 960 milyon TL. Bugünkü toplantımızda 1 milyar 325 milyon TL’lik ilave bütçeyi Kocaeli’ye verme kararı aldık. Böylece 960 milyon TL’lik eğitim yatırımını 2 milyar 285 milyon TL’ye çıkarmış bulunuyoruz. Öncelikle bu yatırımların Kocaeli ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi..

İlimizde 15 tane güçlendirme yapılması gereken okulumuz kaldığını belirten Bakan Özer; "En büyük önceliğimiz olan okullarımızın güvenli hale kavuşması ile ilgili yıkım yapım çalışmaları, güçlendirme çalışmaları devam ediyor. 2022 yılının sonuna kadar bu çalışmaları büyük oranda bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun için bütçemizi ağırlıklı olarak bu alanda kullanmayı hedefledik. Şuanda da Kocaeli’de 15 tane güçlendirme yapılması gereken okulumuz kaldı, onları da hızlı bir şekilde bugünkü yatırım programına dahil ederek yılın sonuna kadar inşallah bitirmiş olacağız. Buna ilave olarak 4 tanesi özel eğitim anaokulu olmak üzere Kocaeli’ne 6 tane anaokulunu yatırım programına dahil ettik." dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.