İZMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İKİ SÜRPRİZ ADAY

Siyaset 18.09.2023 - 13:23, Güncelleme: 18.09.2023 - 13:30
 

İZMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İKİ SÜRPRİZ ADAY

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
2019 Yerel seçimlerinde CHP, Ak partinin elinden İzmit Belediyesini alarak, Ak Partinin Kocaeli’de ki 15 yıllık klasik seçim geleneği olan “13-0” büyüsünü bozmuştu.. Ak parti 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediyesini tekrar geri almak istiyor ve CHP ise İzmit’i vermek istemediği gibi Derince, Kandıra, Karamürsel, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ında seçim kazanmak istiyor.. Ak Parti’nin İzmit Belediyesi için göstereceği adaylar arasında Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Ak Parti Kocaeli eski ilçe başkanı Mahmut Civelek, İzmit eski ilçe başkanları Ali Güney ve Muharrem Tutuş ile Kocaeli eski milletvekili İlyas Şeker gibi isimler konuşulurken, son hafta İSU Müdürü DAli Sağlık’ın da İzmit Belediye Başkanlığına aday gösterilebileceği iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü.. Edindiğimiz bilgilere göre  İSU Müdürü Ali Sağlık’ın adaylığının hem Ak Parti'de, hem de başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve diğer Ak Parti kurmaylarında  karşılığı varmış.. Öte yandan CHP’de ise mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in tekrar aday olmayacağını açıklaması üzerine gözler ve dikkatler CHP Kocaeli eski milletvekili ve eski  İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya’nın ismi aday olarak ön plana çıkmaya başladı.. CHP tabanının yanısıra Erenkaya ve arkasındaki lobinin de böyle bir adaylığa sıcak baktığı konuşuluyor..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

2019 Yerel seçimlerinde CHP, Ak partinin elinden İzmit Belediyesini alarak, Ak Partinin Kocaeli’de ki 15 yıllık klasik seçim geleneği olan “13-0” büyüsünü bozmuştu..

Ak parti 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediyesini tekrar geri almak istiyor ve CHP ise İzmit’i vermek istemediği gibi Derince, Kandıra, Karamürsel, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ında seçim kazanmak istiyor..

Ak Parti’nin İzmit Belediyesi için göstereceği adaylar arasında Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Ak Parti Kocaeli eski ilçe başkanı Mahmut Civelek, İzmit eski ilçe başkanları Ali Güney ve Muharrem Tutuş ile Kocaeli eski milletvekili İlyas Şeker gibi isimler konuşulurken, son hafta İSU Müdürü DAli Sağlık’ın da İzmit Belediye Başkanlığına aday gösterilebileceği iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü..

Edindiğimiz bilgilere göre  İSU Müdürü Ali Sağlık’ın adaylığının hem Ak Parti'de, hem de başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve diğer Ak Parti kurmaylarında  karşılığı varmış..

Öte yandan CHP’de ise mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in tekrar aday olmayacağını açıklaması üzerine gözler ve dikkatler CHP Kocaeli eski milletvekili ve eski  İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya’nın ismi aday olarak ön plana çıkmaya başladı..

CHP tabanının yanısıra Erenkaya ve arkasındaki lobinin de böyle bir adaylığa sıcak baktığı konuşuluyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.