İTTİFAK İYİ PARTİYE YARAMADI

Siyaset 03.06.2023 - 11:07, Güncelleme: 03.06.2023 - 11:07
 

İTTİFAK İYİ PARTİYE YARAMADI

KOCAELİ HABERİ
İYİ Parti'de seçim değerlendirmesi: İttifak partiye oy kaybettirdi İYİ Parti’de seçim sonuçlarını değerlendiren bazı partililer, Akşener ile görüşmelerde "Millet İttifakı’nın İYİ Parti’ye oy kaybettirdiği görüşünü" savundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarını değerlendirmek için Başkanlık Divanı’nı, Genel İdare Kurulu’nu ve partisinin 28. dönem milletvekillerini topladı. Görüşmelerde partinin yol haritası, 24-25 Haziran’daki olağan kurultay ve Millet İttifakı’nın geleceği konuşuldu. Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç’ın haberine göre, partide genel olarak ittifakın teknik anlamda 28 Mayıs akşamı sona erdiği görüşü hakim. Bazı partililer, Akşener ile görüşmelerde "Millet İttifakı’nın İYİ Parti’ye oy kaybettirdiği görüşünü" savunarak "CHP'nin seçim dönemi izlediği yanlış politikalar ve siyasi hatalar nedeniyle İYİ Parti’nin milliyetçi muhafazakâr seçmeni kucaklayamadığını" belirtti. 'ANA MUHALEFET OLABİLİRİZ' CHP'de de Akşener'in masadan kalkıp dönmesinin ittifaka oy kaybettirdiği konuşulurken bazı partililer, ittifakın sağlıklı bir şekilde yürütülemeyeceğini savunuyor. Kurmaylar, ittifaka dahil olmayarak İYİ Parti'nin 'ana muhalefet partisi olabileceğini' belirtiyor. 'SEÇMENİ OLMAYAN PARTİLER' Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’in "İYİ Parti’nin belli illerde listesini ayrı çıkartmadaki ısrarının Millet İttifakı’na 15-20 milletvekiline mal olduğu tespit ediliyor" açıklaması tepki çekti. İYİ Parti yöneticilerinden Metin Ergun, “Sözünüz kadar oyunuz olsaydı sonuç değişirdi” derken  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, “Seçmeni olmayan partilerin yöneticileri konuşmalarına dikkat etmeli” paylaşımı yaptı.
KOCAELİ HABERİ

İYİ Parti'de seçim değerlendirmesi: İttifak partiye oy kaybettirdi

İYİ Parti’de seçim sonuçlarını değerlendiren bazı partililer, Akşener ile görüşmelerde "Millet İttifakı’nın İYİ Parti’ye oy kaybettirdiği görüşünü" savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarını değerlendirmek için Başkanlık Divanı’nı, Genel İdare Kurulu’nu ve partisinin 28. dönem milletvekillerini topladı. Görüşmelerde partinin yol haritası, 24-25 Haziran’daki olağan kurultay ve Millet İttifakı’nın geleceği konuşuldu.

Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç’ın haberine göre, partide genel olarak ittifakın teknik anlamda 28 Mayıs akşamı sona erdiği görüşü hakim. Bazı partililer, Akşener ile görüşmelerde "Millet İttifakı’nın İYİ Parti’ye oy kaybettirdiği görüşünü" savunarak "CHP'nin seçim dönemi izlediği yanlış politikalar ve siyasi hatalar nedeniyle İYİ Parti’nin milliyetçi muhafazakâr seçmeni kucaklayamadığını" belirtti.

'ANA MUHALEFET OLABİLİRİZ'

CHP'de de Akşener'in masadan kalkıp dönmesinin ittifaka oy kaybettirdiği konuşulurken bazı partililer, ittifakın sağlıklı bir şekilde yürütülemeyeceğini savunuyor. Kurmaylar, ittifaka dahil olmayarak İYİ Parti'nin 'ana muhalefet partisi olabileceğini' belirtiyor.

'SEÇMENİ OLMAYAN PARTİLER'

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’in "İYİ Parti’nin belli illerde listesini ayrı çıkartmadaki ısrarının Millet İttifakı’na 15-20 milletvekiline mal olduğu tespit ediliyor" açıklaması tepki çekti.

İYİ Parti yöneticilerinden Metin Ergun, “Sözünüz kadar oyunuz olsaydı sonuç değişirdi” derken  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, “Seçmeni olmayan partilerin yöneticileri konuşmalarına dikkat etmeli” paylaşımı yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.