İŞTE TÜRK'ÜN GÜCÜ; Türkiye'ye getirildiler

Dünya 21.11.2022 - 03:16, Güncelleme: 21.11.2022 - 03:29
 

İŞTE TÜRK'ÜN GÜCÜ; Türkiye'ye getirildiler

KOCAELİ HABERİ
Herson'da zor koşullarda kalan 88 Ahıska Türkü, Türkiye'ye getirildi. Çoğunluğu çocuk ve kadın olan Ahıska Türkleri Elazığ'a yerleştirildi.. Kendisi de bir ahıska Türkü olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi daire başkanı Öztekin Kaşukci ilk haberi "Devletimiz var olsun,Savaşın ortasında çaresiz kalan, Ahıska Türkü kardeşlerimize, tüm mazlumlara olduğu gibi el uzattık. Çoğunluğu çocuk ve kadın olan Ahıska Türkleri Herson şehrinden ülkemize ulaşmak üzereler." sözleri ile duyurdu.. Dünya Ahıska Türkleri Birliği - DATÜB bu güzel haber için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Herson şehrinde yaşayan 88 Ahıska Türkü Elazığ'a ulaştı. Dışişleri Bakanlığının ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinin girişimleriyle Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkler, Elazığ'da çiçekler ve Türk bayraklarıyla karşılandı. Elazığ Aşağıdemirtaş geçici konaklama tesislerine yerleştirilecek Ahıskalı Türkleri Elazığ Valiliği Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu karşıladı."
KOCAELİ HABERİ

Herson'da zor koşullarda kalan 88 Ahıska Türkü, Türkiye'ye getirildi. Çoğunluğu çocuk ve kadın olan Ahıska Türkleri Elazığ'a yerleştirildi..

Kendisi de bir ahıska Türkü olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisi daire başkanı Öztekin Kaşukci ilk haberi "Devletimiz var olsun,Savaşın ortasında çaresiz kalan, Ahıska Türkü kardeşlerimize, tüm mazlumlara olduğu gibi el uzattık. Çoğunluğu çocuk ve kadın olan Ahıska Türkleri Herson şehrinden ülkemize ulaşmak üzereler." sözleri ile duyurdu..

Dünya Ahıska Türkleri Birliği - DATÜB bu güzel haber için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Herson şehrinde yaşayan 88 Ahıska Türkü Elazığ'a ulaştı. Dışişleri Bakanlığının ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinin girişimleriyle Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkler, Elazığ'da çiçekler ve Türk bayraklarıyla karşılandı. Elazığ Aşağıdemirtaş geçici konaklama tesislerine yerleştirilecek Ahıskalı Türkleri Elazığ Valiliği Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu karşıladı."
Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 8 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.