CHP'Lİ VEKİL HAYDAR AKAR KOCAELİ BÜYÜKŞEHİRE Mİ OYNUYOR? (Cengiz Yucak yazdı)

Siyaset 22.09.2021 - 04:20, Güncelleme: 22.09.2021 - 04:48
 

CHP'Lİ VEKİL HAYDAR AKAR KOCAELİ BÜYÜKŞEHİRE Mİ OYNUYOR? (Cengiz Yucak yazdı)

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Haydar Akar 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde, CHP'den Kocaeli milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine ilk adımını attı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP tarafından ikinci sıradan yeniden Kocaeli milletvekili adayı gösterilen Haydar Akar, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde de tekrar ikinci sıradan adaylık yerini koruyarak 3. dönem milletvekilliği için Mecliste yerini aldı ve 18 Haziran 2020 Tarihinde de Meclis Başkanvekili olarak seçildi.. Yani ilk evvela bir döneme razı olan daha sonra "iki dönemden sonra yokum" diye bana özel açıklama yapan Haydar Akar Mecliste 3. dönemini Meclis Başkan vekilliği ile de taçlandırarak sürdürüyor.. Peki Haydar Akar için şimdi sırada ne var? CHP adına Kocaeli'den 4. dönem milletvekilliğinin çok ama çok zor ve hatta imkansız olduğunu çok iyi bilen Haydar Akar, CHP eski milletvekilleri ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanları Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya gibi kendisine çok yakın siyaset büyüklerinin tavsiyesine veya kendisine yükleyecekleri kökensel misyona uyarak, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına soyunacak.. Tabi ki Artvin'den hemşerisi olan CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı'yı önce 2023'de Meclise milletvekili olarak gönderdikten sonra 2024'de de desteğini alarak.. Kılıçdaroğlu ile Akşener, Fatma Kaplan Hürriyet'e Büyükşehire adaylık sözü mü vermişti? 2023'ten sonra Kılıçdaroğlu siyaseten emekli, Meral Akşener'in ise 2024'de ne yapacağı meçhul.. Ve son zamanlarda Kocaeli'ye çok zaman ayıran ve sadece CHP'lileri değil CHP dışından da çok sayıda kişi ve kurumları da ziyaret eden Haydar Akar dünkü ziyaretini sosyal medyadan "Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Özgür Yılmaz ve Gölcük ilçe Başkan yardımcımız Mustafa Büyükbudak ile Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut'u ziyaret ettik, kendisine bizleri ağırladığı için teşekkür ediyorum." sözleri ile paylaştı..     Hani bir söz vardır ya "Düğün değil seyran değil eniştem beni niye öptü" diye.. Sahi Haydar Akar dün Gölcük'te bu ziyareti niye yaptı?
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Haydar Akar 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde, CHP'den Kocaeli milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine ilk adımını attı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP tarafından ikinci sıradan yeniden Kocaeli milletvekili adayı gösterilen Haydar Akar, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde de tekrar ikinci sıradan adaylık yerini koruyarak 3. dönem milletvekilliği için Mecliste yerini aldı ve 18 Haziran 2020 Tarihinde de Meclis Başkanvekili olarak seçildi..

Yani ilk evvela bir döneme razı olan daha sonra "iki dönemden sonra yokum" diye bana özel açıklama yapan Haydar Akar Mecliste 3. dönemini Meclis Başkan vekilliği ile de taçlandırarak sürdürüyor..

Peki Haydar Akar için şimdi sırada ne var?

CHP adına Kocaeli'den 4. dönem milletvekilliğinin çok ama çok zor ve hatta imkansız olduğunu çok iyi bilen Haydar Akar, CHP eski milletvekilleri ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanları Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya gibi kendisine çok yakın siyaset büyüklerinin tavsiyesine veya kendisine yükleyecekleri kökensel misyona uyarak, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına soyunacak..

Tabi ki Artvin'den hemşerisi olan CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı'yı önce 2023'de Meclise milletvekili olarak gönderdikten sonra 2024'de de desteğini alarak..

Kılıçdaroğlu ile Akşener, Fatma Kaplan Hürriyet'e Büyükşehire adaylık sözü mü vermişti?

2023'ten sonra Kılıçdaroğlu siyaseten emekli, Meral Akşener'in ise 2024'de ne yapacağı meçhul..

Ve son zamanlarda Kocaeli'ye çok zaman ayıran ve sadece CHP'lileri değil CHP dışından da çok sayıda kişi ve kurumları da ziyaret eden Haydar Akar dünkü ziyaretini sosyal medyadan "Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Özgür Yılmaz ve Gölcük ilçe Başkan yardımcımız Mustafa Büyükbudak ile Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut'u ziyaret ettik, kendisine bizleri ağırladığı için teşekkür ediyorum." sözleri ile paylaştı..    

Hani bir söz vardır ya "Düğün değil seyran değil eniştem beni niye öptü" diye..
Sahi Haydar Akar dün Gölcük'te bu ziyareti niye yaptı?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.