Servis İşçileri Esnaf Odası Başkanı: ‘Ben aşısız servisçi öğrenci taşıyamaz’ demedim

Güncel 25.08.2021 - 10:01, Güncelleme: 25.08.2021 - 10:28
 

Servis İşçileri Esnaf Odası Başkanı: ‘Ben aşısız servisçi öğrenci taşıyamaz’ demedim

KOCAELİ HABERİ
İstanbul Servis İşçileri Esnaf Odası Başkanı: ‘Ben aşısız servisçi öğrenci taşıyamaz’ demedim, aşıyı zorlama yetkimiz yok Yüzyüze eğitime günler kala okul servisçilerine aşı zorunluluğu tartışması yaşanıyor. İstanbul Servis İşçileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk İstanbul Valisi ile yaptığı görüşmenin ardından, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik okullara yazı gönderdi aşı kartı olmayan servisçiler çalışamayacak” ifadesini kullanmıştı. Öztürk, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na “Bu açıklamadan sonra beni Diyarbakır’dan bile aradılar sen aşıyı nasıl zorlarsın diye. Ben aşısız servisçi öğrenci taşıyamaz demedim. Bizim yasak koyma ya da aşıyı zorlama yetkimiz yok” diye konuştu. İşte Hamza Öztürk’ün açıklamalarından satırbaşları: “Biz oda olarak sektörümüzde çalışanlara aşı olmalarını tavsiye ediyoruz. Kanunen zorunlu tutamayız. 20 Aydır servisçiler olarak ne çektiğimizi biz biliyoruz. Yeni bir kapanmayı kaldırabilecek takatimiz yok. Bir an önce okulların açılmasını bekliyoruz.” BEN BAKAN DEĞİLİM Kİ “Bu kararı alabilecek olan İstanbul Valiliği ya da Milli Eğitim Müdürlüğü. İstanbul Servis İşçileri Esnaf Odası Başkanı olarak yasak koyma yetkim yok. Turizm çalışanlarının aşılanmasına ilişkin kararı Turizm Bakanlığı açıklamıştı, ben bir meslek odasıyım bakanlık değilim ki. Bizim yapabileceğimiz tek şey tavsiyede bulunmak. Okullardaki komisyonlarımız, sözleşme yapan taşımacılardan aşı kartları istemeye başladılar.” HABERCİLERİN YORUM FARKI VAR “Ben servisçilere aşı zorunlu demedim. Habercilerin yorum farkı var. Ben o zaman da hukuk komisyonları aşı kartlarını istemeye başladı dedim. Vatandaşın aşı kartı yoksa belki iki defa PCR testi verecek veya çalışmayacak okulda. Biz devamlı çalışamıyoruz, devamlı çalışmayı sağlayabilmek için tüm okul servisi çalışanlarından aşı olmalarını ısrarla tavsiye ediyorum. Muhtemelen okullar, ‘ben aşı olmam’ diyen servis şoförü ile çalışmayacak. Okullar bu konuda tek yetkili o yüzden ister özel okul olsun ister devlet okulu olsun çalışmak istemeyebilir.
KOCAELİ HABERİ

İstanbul Servis İşçileri Esnaf Odası Başkanı: ‘Ben aşısız servisçi öğrenci taşıyamaz’ demedim, aşıyı zorlama yetkimiz yok

Yüzyüze eğitime günler kala okul servisçilerine aşı zorunluluğu tartışması yaşanıyor. İstanbul Servis İşçileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk İstanbul Valisi ile yaptığı görüşmenin ardından, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik okullara yazı gönderdi aşı kartı olmayan servisçiler çalışamayacak” ifadesini kullanmıştı. Öztürk, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na “Bu açıklamadan sonra beni Diyarbakır’dan bile aradılar sen aşıyı nasıl zorlarsın diye. Ben aşısız servisçi öğrenci taşıyamaz demedim. Bizim yasak koyma ya da aşıyı zorlama yetkimiz yok” diye konuştu.

İşte Hamza Öztürk’ün açıklamalarından satırbaşları:

“Biz oda olarak sektörümüzde çalışanlara aşı olmalarını tavsiye ediyoruz. Kanunen zorunlu tutamayız. 20 Aydır servisçiler olarak ne çektiğimizi biz biliyoruz. Yeni bir kapanmayı kaldırabilecek takatimiz yok. Bir an önce okulların açılmasını bekliyoruz.”

BEN BAKAN DEĞİLİM Kİ

“Bu kararı alabilecek olan İstanbul Valiliği ya da Milli Eğitim Müdürlüğü. İstanbul Servis İşçileri Esnaf Odası Başkanı olarak yasak koyma yetkim yok. Turizm çalışanlarının aşılanmasına ilişkin kararı Turizm Bakanlığı açıklamıştı, ben bir meslek odasıyım bakanlık değilim ki. Bizim yapabileceğimiz tek şey tavsiyede bulunmak. Okullardaki komisyonlarımız, sözleşme yapan taşımacılardan aşı kartları istemeye başladılar.”

HABERCİLERİN YORUM FARKI VAR

“Ben servisçilere aşı zorunlu demedim. Habercilerin yorum farkı var. Ben o zaman da hukuk komisyonları aşı kartlarını istemeye başladı dedim. Vatandaşın aşı kartı yoksa belki iki defa PCR testi verecek veya çalışmayacak okulda. Biz devamlı çalışamıyoruz, devamlı çalışmayı sağlayabilmek için tüm okul servisi çalışanlarından aşı olmalarını ısrarla tavsiye ediyorum. Muhtemelen okullar, ‘ben aşı olmam’ diyen servis şoförü ile çalışmayacak. Okullar bu konuda tek yetkili o yüzden ister özel okul olsun ister devlet okulu olsun çalışmak istemeyebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.