‘İmamoğlu’nun cezası onandı’ iddiasına İBB'den açıklama

Siyaset 31.05.2023 - 12:34, Güncelleme: 31.05.2023 - 12:34
 

‘İmamoğlu’nun cezası onandı’ iddiasına İBB'den açıklama

KOCAELİ HABERİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezasının onandığını iddialarına İBB'den cevap geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Murat Ongun 'operasyon haberciliği' vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı: İddia şeklinde yazılan bilgi manipülatif ve zamanlaması manidar operasyon haberciliği örneğidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının onandığına dair Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi tarafından ortaya atılan iddiaya yalanlama geldi. İBB yöneticisi Murat Ongun ve İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat Selvi'nin yazısının aksine kendilerine iletilen herhangi bir yeni gelişme olmadığını söyledi. 'YAZARIN AMACINI BİLİYORUZ' Murat Ongun, Abdülkadir Selvi'yi hedef alarak 'yazarın amacını biliyoruz' vurgusu yaptı. Ongun, "Karar olumsuz dahi olsa uzun bir Yargıtay süreci daha var. Yazarın amacını da, bu spekülasyonun hedefini de biliyoruz." ifadelerine yer verdi. 'DOSYA SIRADA BEKLİYOR' İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat ise konuya dair şu ifadeleri kaydetti: Bir gazeteci arkadaş bugün, müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hapis kararının istinafta onandığını yazmış. Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı son açıklamaları da bu davanın sonucuna bağlamış. İmamoğlu dosyası istinafta, henüz bir karara bağlanmadı. Bugün de ilgili mahkemenin kalemiyle konuştum, dosya sırada bekliyor. Henüz bir işlem yapılmadı. 'SEÇİM SABAHI HEMEN...' Selvi, bugünkü köşe yazısında İmamoğlu’nun cezasının onandığını ileri sürmüştü. İktidara olan yakınlığı ile bilinen Selvi şu ifadeleri kullandı: Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP genel başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş. SEKİZİNCİ DURUŞMADA HÜKÜM ÇIKMIŞTI İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın sekizinci duruşmasında hüküm açıklanmıştı. Mahkeme, İmamoğlu’na ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret’ suçlamasıyla iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası vermişti. İmamoğlu’nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
KOCAELİ HABERİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezasının onandığını iddialarına İBB'den cevap geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Murat Ongun 'operasyon haberciliği' vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı: İddia şeklinde yazılan bilgi manipülatif ve zamanlaması manidar operasyon haberciliği örneğidir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının onandığına dair Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi tarafından ortaya atılan iddiaya yalanlama geldi. İBB yöneticisi Murat Ongun ve İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat Selvi'nin yazısının aksine kendilerine iletilen herhangi bir yeni gelişme olmadığını söyledi.

'YAZARIN AMACINI BİLİYORUZ'

Murat Ongun, Abdülkadir Selvi'yi hedef alarak 'yazarın amacını biliyoruz' vurgusu yaptı. Ongun, "Karar olumsuz dahi olsa uzun bir Yargıtay süreci daha var. Yazarın amacını da, bu spekülasyonun hedefini de biliyoruz." ifadelerine yer verdi.

'DOSYA SIRADA BEKLİYOR'

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat ise konuya dair şu ifadeleri kaydetti: Bir gazeteci arkadaş bugün, müvekkilim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hapis kararının istinafta onandığını yazmış. Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı son açıklamaları da bu davanın sonucuna bağlamış. İmamoğlu dosyası istinafta, henüz bir karara bağlanmadı. Bugün de ilgili mahkemenin kalemiyle konuştum, dosya sırada bekliyor. Henüz bir işlem yapılmadı.

'SEÇİM SABAHI HEMEN...'

Selvi, bugünkü köşe yazısında İmamoğlu’nun cezasının onandığını ileri sürmüştü. İktidara olan yakınlığı ile bilinen Selvi şu ifadeleri kullandı: Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP genel başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş.

SEKİZİNCİ DURUŞMADA HÜKÜM ÇIKMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın sekizinci duruşmasında hüküm açıklanmıştı. Mahkeme, İmamoğlu’na ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret’ suçlamasıyla iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası vermişti.

İmamoğlu’nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.