Hızla dünyaya doğru ilerliyor! Böylesi daha önce hiç görülmedi

Bilim-Teknoloji 06.12.2023 - 23:19, Güncelleme: 06.12.2023 - 23:19
 

Hızla dünyaya doğru ilerliyor! Böylesi daha önce hiç görülmedi

KOCAELİ HABERİ
Dünyanın sonu mu geliyor? Hızla dünyaya doğru ilerliyor! Daha önce eşi benzeri görülmemiş bir fenomen! Dünyadan 60 kat daha büyük! Bilim insanları uyardı! İlerleyen günlerde... Bilim insanları, Güneş'in yüzeyinde oluşan devasa bir karanlık deliğin, Dünya'ya doğru hızla ilerleyen jeomanyetik fırtınalar ve radyasyon akımları yarattığını açıkladı. DÜNYADAN 60 KAT BÜYÜK 2 Aralık tarihinde Güneş'in ekvatoru yakınında beliren ve sadece 24 saat içinde dünyadan 60 kat büyüklüğe, 800.000 kilometre genişliğe ulaşan bu geçici kara delik, bilim dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir fenomen olarak kayıtlara geçti. Güneş rüzgarı olarak adlandırılan bu olay, normalden çok daha hızlı bir şekilde radyasyonun Dünya'ya püskürtülmesine neden oldu. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne (NOAA) göre, koronal delik olarak bilinen bu karanlık delikler, Güneş'in manyetik alanındaki ani açılmalar sonucunda oluşuyor. Soğuk ve yoğunsuz oldukları için karanlık lekeler şeklinde görünen koronal delikler, genellikle ultraviyole ışık altında fark edilebiliyorlar. İNTERNET KESİNTİLERİ OLABİLİR Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne göre, koronal deliklerden gelen radyasyon akımları, normal güneş rüzgarından çok daha hızlı olup genellikle jeomanyetik fırtınalara neden oluyor. Ancak bu sefer, oluşan güneş rüzgarının beklenenden daha az şiddetli olduğu belirtildi. Uzmanlar, bu son deliğin önümüzdeki günlerde radyo ve internet bağlantılarını etkileyebilecek, aynı zamanda güçlü auroral gösterilerini tetikleyebilecek orta şiddette bir jeomanyetik fırtınaya neden olabileceğini tahmin ediyorlardı. NE KADAR SÜRECEK? Bilim insanları, bu dev karanlık deliğin Dünya'yı ne kadar süreyle etkileyeceğini tahmin edemiyor. Ancak geçmişte benzer durumlar 27 gün boyunca devam etmişti.
KOCAELİ HABERİ

Dünyanın sonu mu geliyor? Hızla dünyaya doğru ilerliyor! Daha önce eşi benzeri görülmemiş bir fenomen! Dünyadan 60 kat daha büyük! Bilim insanları uyardı! İlerleyen günlerde...

Bilim insanları, Güneş'in yüzeyinde oluşan devasa bir karanlık deliğin, Dünya'ya doğru hızla ilerleyen jeomanyetik fırtınalar ve radyasyon akımları yarattığını açıkladı.

DÜNYADAN 60 KAT BÜYÜK
2 Aralık tarihinde Güneş'in ekvatoru yakınında beliren ve sadece 24 saat içinde dünyadan 60 kat büyüklüğe, 800.000 kilometre genişliğe ulaşan bu geçici kara delik, bilim dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir fenomen olarak kayıtlara geçti. Güneş rüzgarı olarak adlandırılan bu olay, normalden çok daha hızlı bir şekilde radyasyonun Dünya'ya püskürtülmesine neden oldu.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne (NOAA) göre, koronal delik olarak bilinen bu karanlık delikler, Güneş'in manyetik alanındaki ani açılmalar sonucunda oluşuyor. Soğuk ve yoğunsuz oldukları için karanlık lekeler şeklinde görünen koronal delikler, genellikle ultraviyole ışık altında fark edilebiliyorlar.

İNTERNET KESİNTİLERİ OLABİLİR
Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne göre, koronal deliklerden gelen radyasyon akımları, normal güneş rüzgarından çok daha hızlı olup genellikle jeomanyetik fırtınalara neden oluyor. Ancak bu sefer, oluşan güneş rüzgarının beklenenden daha az şiddetli olduğu belirtildi.

Uzmanlar, bu son deliğin önümüzdeki günlerde radyo ve internet bağlantılarını etkileyebilecek, aynı zamanda güçlü auroral gösterilerini tetikleyebilecek orta şiddette bir jeomanyetik fırtınaya neden olabileceğini tahmin ediyorlardı.

NE KADAR SÜRECEK?
Bilim insanları, bu dev karanlık deliğin Dünya'yı ne kadar süreyle etkileyeceğini tahmin edemiyor. Ancak geçmişte benzer durumlar 27 gün boyunca devam etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.