HAYAT PAHALILIĞI SURİYELİLERİ ÇILDIRTTI

Dünya 01.09.2023 - 20:05, Güncelleme: 01.09.2023 - 20:05
 

HAYAT PAHALILIĞI SURİYELİLERİ ÇILDIRTTI

KOCAELİ HABERİ
Suriye'de ekonomik krizi protesto için iki hafta önce başlayan gösteriler bugün de devam etti Ülkenin güneyindeki Süveyda'da yüzlerce kişi hayat pahalılığı ve zamları protesto etti Suriye'de ekonomik krizi protesto için iki hafta önce başlayan gösteriler Cuma günü de devam etti. Ülkenin güneyinde Dürzi topluluğunun ağırlıklı olarak yaşadığı Süveyda'da yüzlerce kişi hayat pahalılığı ve zamları protesto etti. "Beşar Esad git, özgür Suriye" sloganları atan göstericiler, "Suriye çiftlik biz ise koyun değiliz" yazılı afişler taşıdı. Bugün Süveyda'nın yanı sıra gösterilerin sıçradığı Dera vilayetinde de protestolar vardı. Suriye iç savaşının fitilini ateşleyen Esad karşıtı ilk protestolar, Dera'da başlamıştı. Dera'da bugünkü gösterilerde Suriye'deki isyanın simgesi olan üç yıldızlı bayrağın yanı sıra Esad'ın yakın destekçisi İran'ın Suriye'deki rolünü eleştiren afişler açıldı. Suriye güvenlik güçlerinin kontrolündeki diğer bölgelerde yaşayanlar ise daha gizli protesto yöntemlerine başvurdu. Rejim karşıtı aktivistlerin sosyal medya hesaplarında, Suriye'nin batısındaki Tartus kentindeki vatandaşların, "Suriye bize ait, iktidardaki Baas Partisi'ne değil" yazdığı kartpostallar paylaşıldı. KAYNAK: www.dwturkce.com/tr
KOCAELİ HABERİ

Suriye'de ekonomik krizi protesto için iki hafta önce başlayan gösteriler bugün de devam etti Ülkenin güneyindeki Süveyda'da yüzlerce kişi hayat pahalılığı ve zamları protesto etti

Suriye'de ekonomik krizi protesto için iki hafta önce başlayan gösteriler Cuma günü de devam etti. Ülkenin güneyinde Dürzi topluluğunun ağırlıklı olarak yaşadığı Süveyda'da yüzlerce kişi hayat pahalılığı ve zamları protesto etti. "Beşar Esad git, özgür Suriye" sloganları atan göstericiler, "Suriye çiftlik biz ise koyun değiliz" yazılı afişler taşıdı.

Bugün Süveyda'nın yanı sıra gösterilerin sıçradığı Dera vilayetinde de protestolar vardı. Suriye iç savaşının fitilini ateşleyen Esad karşıtı ilk protestolar, Dera'da başlamıştı. Dera'da bugünkü gösterilerde Suriye'deki isyanın simgesi olan üç yıldızlı bayrağın yanı sıra Esad'ın yakın destekçisi İran'ın Suriye'deki rolünü eleştiren afişler açıldı. Suriye güvenlik güçlerinin kontrolündeki diğer bölgelerde yaşayanlar ise daha gizli protesto yöntemlerine başvurdu. Rejim karşıtı aktivistlerin sosyal medya hesaplarında, Suriye'nin batısındaki Tartus kentindeki vatandaşların, "Suriye bize ait, iktidardaki Baas Partisi'ne değil" yazdığı kartpostallar paylaşıldı.
KAYNAK: www.dwturkce.com/tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.