ERMENİ PAŞİNYAN'DAN ANLAŞMAYI BOZAN AÇIKLAMA

Dünya 17.09.2021 - 04:02, Güncelleme: 17.09.2021 - 04:02
 

ERMENİ PAŞİNYAN'DAN ANLAŞMAYI BOZAN AÇIKLAMA

Kocaelihaberi
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: "Nahçıvan'dan Azerbaycan'a geçiş için koridor oluşmasına (Zengezur/Megri Koridoru) izin vermeyeceğiz." dedi.. Ermenistan'da Dağlık Karabağ'da yaşanan hezimentinin yankıları sürerken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan gerilimi tırmandıracak açıklamalar geldi. Ermenistan ile 10 Kasım tarihinde Azerbaycan ve Rusya liderleriyle imzalanan anlaşmada Azerbaycan-Nahçıvan bağlantısı için koridor açılacağı ifade edilmişti. Ancak Paşinyan son açıklamalarında o anlaşmaya uymayacağını ifade etti. Ermenistan, 10 Kasım tarihinde Azerbaycan ve Rusya liderleriyle imzalanan anlaşma ile Karabağ'dan çekilmişti.A nlaşmaya göre; Ermenistan'dan Karabağ'a erişimine sağlayan yola karşılık, Azerbaycan-Nahçıvan bağlantısı için koridor açılacak, Türk ve Rus barış gücü bölgeye konuşlanacaktı. ANLAŞMANIN EN ÖNEMLİ MADDESİ Koridor, anlaşmadaki Azerbaycan ve Türkiye lehine olan en önemli maddeydi. PAŞİNYAN "İZİN VERMEYECEĞİM" DEDİ Ancak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Paşinyan "Nahçıvan'dan Azerbaycan'a geçiş için Koridor oluşmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Kocaelihaberi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: "Nahçıvan'dan Azerbaycan'a geçiş için koridor oluşmasına (Zengezur/Megri Koridoru) izin vermeyeceğiz." dedi..

Ermenistan'da Dağlık Karabağ'da yaşanan hezimentinin yankıları sürerken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan gerilimi tırmandıracak açıklamalar geldi. Ermenistan ile 10 Kasım tarihinde Azerbaycan ve Rusya liderleriyle imzalanan anlaşmada Azerbaycan-Nahçıvan bağlantısı için koridor açılacağı ifade edilmişti. Ancak Paşinyan son açıklamalarında o anlaşmaya uymayacağını ifade etti.

Ermenistan, 10 Kasım tarihinde Azerbaycan ve Rusya liderleriyle imzalanan anlaşma ile Karabağ'dan çekilmişti.A nlaşmaya göre; Ermenistan'dan Karabağ'a erişimine sağlayan yola karşılık, Azerbaycan-Nahçıvan bağlantısı için koridor açılacak, Türk ve Rus barış gücü bölgeye konuşlanacaktı.

ANLAŞMANIN EN ÖNEMLİ MADDESİ

Koridor, anlaşmadaki Azerbaycan ve Türkiye lehine olan en önemli maddeydi.

PAŞİNYAN "İZİN VERMEYECEĞİM" DEDİ

Ancak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Paşinyan "Nahçıvan'dan Azerbaycan'a geçiş için Koridor oluşmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.