Koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu!

20.11.2020 - 09:24, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu!

İşte AB ile Pfizer ve BioNTech'in anlaşması; Avrupa Birliği, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşı için 15,5 euro karşılığında anlaşma sağladı. Avrupa Birliği'nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro (Yaklaşık 42 milyar Türk lirası) ödeyeceği açıklandı. İki doz halinde uygulanan aşının maliyeti Avrupa Birliği'nde yaklaşık 280 liraya denk geliyor. KORONAVİRÜS AŞISI TÜRKİYE'DE ÜCRETLİ Mİ OLACAK? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katıldığı televizyon programında, koronavirüs aşısıyla ilgili "Büyük oranda pandemi dönemindeki bu aşılar da ücretsiz yapılacaktır. Türkiye'de yüzde 99.9 ücretsiz olur" ifadelerini kullanmıştı. Kaynak: Reuters

İşte AB ile Pfizer ve BioNTech'in anlaşması; Avrupa Birliği, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşı için 15,5 euro karşılığında anlaşma sağladı.

Avrupa Birliği'nin Pfizer/BioNTech ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro (Yaklaşık 42 milyar Türk lirası) ödeyeceği açıklandı. İki doz halinde uygulanan aşının maliyeti Avrupa Birliği'nde yaklaşık 280 liraya denk geliyor.

KORONAVİRÜS AŞISI TÜRKİYE'DE ÜCRETLİ Mİ OLACAK?
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katıldığı televizyon programında, koronavirüs aşısıyla ilgili "Büyük oranda pandemi dönemindeki bu aşılar da ücretsiz yapılacaktır. Türkiye'de yüzde 99.9 ücretsiz olur" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Reuters

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.