İZMİT TAMAM SIRA DİĞER 11 İLÇEDE

Dünya 05.07.2020 - 00:26, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

İZMİT TAMAM SIRA DİĞER 11 İLÇEDE

KH/CENGİZYUCAK ‘’Mesafeli Kabare’’ mesafe kurallarıyla dün akşam İzmit'te açık havada oynandı. Mesafeli Kabare, pandemi sürecini ve Covid-19 salgınının toplumsal olarak yansımalarını eğlenceli ve mizahi açıdan aktarmakta, toplumun her kesiminin kendini bulacağı karakterler içerdi.. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde 1 Haziran'da hayata geçirilen yeni normalleşme planı kapsamında yeni oyunlarla dün akşam sanatseverlerle buluştu. İzmitliler bu oyunu izlemek için yoğun katılım sağladı.. Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir projeyi sahneye taşımak için kolları sıvayan Şehir Tiyatroları, “Mesafeli Kabare” adlı oyunuyla pandemi sürecini ve Covid-19 salgınının toplumsal olarak yansımalarını eğlenceli ve mizahi açıdan aktarsı. Oyunu açık havada gerçekleştiren Şehir Tiyatrosu oyuncuları, toplumun her kesiminin kendini bulacağı karakterleri canlandırdı.. DİĞER 12 İLÇEDE DE AÇIK HAVADA SEYİRCİYLE BULUŞACAK Türkiye’de ilk olan “Mesafeli Kabare” adlı oyunuyla, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 12 ilçenin tamamında açık havada seyircisiyle buluşacak. Oyunu izlemek için gelen seyirciler, mesafeli bir şekilde oturdu. Ayrıca reji de mesafeli bir pozisyonda olurken ve oyuncular birbirleriyle çok fazla temas etmedi.. “EVİMİZDE YAŞADIKLARIMIZI MİZAH YOLUYLA ANLATACAĞIZ” “Bu yaşadığımız dönemde hayatımıza giren mesafe bizler için çok değerli ve insanlar bu zaman içerisinde evlerinde kalmak zorunda kaldılar, çok sıkıldılar” şeklindeki açıklamasıylasözlerine başlayan oyunun yönetmeni Volkan Dinç, “İnsanlarımızın sıkıntıları hafiflesin, onlara moral olsun diye oyunumuza komedi mantığıyla yaklaştık. Oyunumuz 4 tane skeçten oluşuyor. Pandemi döneminde evimiz içindeki hallerimiz ve yaşadığımız durumları biraz mizah yoluyla anlatıyoruz. Hedefimiz seyirciyi eğlendirmek ama eğlendirirken de ara oyunlarla sağlık çalışanlarına ve evde kalan 65 yaş üstü kişilerin yaşadıklarına dikkat çekmek istiyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

KH/CENGİZYUCAK ‘’Mesafeli Kabare’’ mesafe kurallarıyla dün akşam İzmit'te açık havada oynandı. Mesafeli Kabare, pandemi sürecini ve Covid-19 salgınının toplumsal olarak yansımalarını eğlenceli ve mizahi açıdan aktarmakta, toplumun her kesiminin kendini bulacağı karakterler içerdi..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde 1 Haziran'da hayata geçirilen yeni normalleşme planı kapsamında yeni oyunlarla dün akşam sanatseverlerle buluştu. İzmitliler bu oyunu izlemek için yoğun katılım sağladı..

Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir projeyi sahneye taşımak için kolları sıvayan Şehir Tiyatroları, “Mesafeli Kabare” adlı oyunuyla pandemi sürecini ve Covid-19 salgınının toplumsal olarak yansımalarını eğlenceli ve mizahi açıdan aktarsı. Oyunu açık havada gerçekleştiren Şehir Tiyatrosu oyuncuları, toplumun her kesiminin kendini bulacağı karakterleri canlandırdı..

DİĞER 12 İLÇEDE DE AÇIK HAVADA SEYİRCİYLE BULUŞACAK
Türkiye’de ilk olan “Mesafeli Kabare” adlı oyunuyla, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 12 ilçenin tamamında açık havada seyircisiyle buluşacak. Oyunu izlemek için gelen seyirciler, mesafeli bir şekilde oturdu. Ayrıca reji de mesafeli bir pozisyonda olurken ve oyuncular birbirleriyle çok fazla temas etmedi..

“EVİMİZDE YAŞADIKLARIMIZI MİZAH YOLUYLA ANLATACAĞIZ”
“Bu yaşadığımız dönemde hayatımıza giren mesafe bizler için çok değerli ve insanlar bu zaman içerisinde evlerinde kalmak zorunda kaldılar, çok sıkıldılar” şeklindeki açıklamasıylasözlerine başlayan oyunun yönetmeni Volkan Dinç, “İnsanlarımızın sıkıntıları hafiflesin, onlara moral olsun diye oyunumuza komedi mantığıyla yaklaştık. Oyunumuz 4 tane skeçten oluşuyor. Pandemi döneminde evimiz içindeki hallerimiz ve yaşadığımız durumları biraz mizah yoluyla anlatıyoruz. Hedefimiz seyirciyi eğlendirmek ama eğlendirirken de ara oyunlarla sağlık çalışanlarına ve evde kalan 65 yaş üstü kişilerin yaşadıklarına dikkat çekmek istiyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.