SAMİ ÇAKIR: ''BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI HİÇ DÜŞÜNMEDİM''

Siyaset 23.01.2026 - 08:15, Güncelleme: 23.01.2026 - 08:28
 

SAMİ ÇAKIR: ''BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI HİÇ DÜŞÜNMEDİM''

KOCAELİ HABERİ
Ak Parti Kocaeli'nin mevcut 6 milletvekilinden Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz parti içi "üç dönem kuralı" gereğince tekrar milletvekili adayı gösterilemeyeceğinden dolayı bu 4 milletvekilinin bundan sonraki süreçteki siyasi akıbetlerine dair yol haritalarının nasıl şekilleneceği merak ediliyor.. Kocaeli siyaset kulislerinde tekrar aday gösterilmeyecek olan milletvekillerine, ilçe belediye başkanlıkları yakıştırılıyor. Kulislerde konuşulanlara göre 2029 yerel seçimleri için milletvekillerinin isimlerinin geçtiği belediye başkanlıkları şunlar;  Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit ya da Gölcük Belediye başkan adaylığı Cemil Yaman, Gebze ya da Darıca  Belediye başkan adaylığı Sami Çakır, Kartepe  Belediye başkan adaylığı Mehmet Akif Yılmaz, Başiskele Belediye başkan adaylığı SAMİ ÇAKIR: “BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI HİÇ DÜŞÜNMEDİM” Yukardaki ifadeler dün yayınladığımız "AK PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLLİĞİNDEN SONRA SIRA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA MI?" manşetli haberimizde yer alıyordu. Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır bu haberimizden sonra gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Öncelikli olarak şunu belirtmek isterim ki, belediye başkan adaylığı düşüncem hiç olmadı. Kocaeli'de 20 yılı aşkın bir süre banka yöneticiliği yapmış olmamdan dolayı geniş bir kesim tarafından tanınıyor ve biliniyordum. 2011 genel seçimlerinde Başbakanımız ve genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset daveti üzerine Ak Parti Kocaeli milletvekili 8.inci sıra adayı olarak listede yer aldım. O seçimde 7 milletvekili çıkardığımız için seçilemedim. 2014 yerel seçimlerinde, partimizden bana 'Kartepe Belediye başkan adayımız ol' teklifi geldiğinde 'Ben belediye başkan adaylığını düşünmüyorum' dedim. Neticede rahmetli Hüseyin üzülmez kardeşimiz aday gösterildi ve kazandı. Partim 2015 genel seçimlerinde beni milletvekili adayı olarak tekrar listeye koydu, kazandık ve on bir yıldan beri de milletvekili olarak görev yapıyorum. Dönemimiz bitince bir partili olarak partime hizmete ve yeni kitaplar yazmaya devam edeceğim. Lakin belediye başkan adaylığını dün olduğu gibi bugün de hiç düşünmüyorum.  Siyasette yenilenmek iyidir, partimize yeni isimlerin katılması, parti vitrininde yeni yüzlerin olması hem partimize hem de ülkemize faydalıdır. Benim görüşüm yeni isimlere yeni yüzlere fırsat tanınmasından yanadır."
KOCAELİ HABERİ

Ak Parti Kocaeli'nin mevcut 6 milletvekilinden Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz parti içi "üç dönem kuralı" gereğince tekrar milletvekili adayı gösterilemeyeceğinden dolayı bu 4 milletvekilinin bundan sonraki süreçteki siyasi akıbetlerine dair yol haritalarının nasıl şekilleneceği merak ediliyor..

Kocaeli siyaset kulislerinde tekrar aday gösterilmeyecek olan milletvekillerine, ilçe belediye başkanlıkları yakıştırılıyor. Kulislerde konuşulanlara göre 2029 yerel seçimleri için milletvekillerinin isimlerinin geçtiği belediye başkanlıkları şunlar;

 Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit ya da Gölcük Belediye başkan adaylığı
Cemil Yaman, Gebze ya da Darıca  Belediye başkan adaylığı
Sami Çakır, Kartepe  Belediye başkan adaylığı
Mehmet Akif Yılmaz, Başiskele Belediye başkan adaylığı

SAMİ ÇAKIR: “BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI HİÇ DÜŞÜNMEDİM”
Yukardaki ifadeler dün yayınladığımız "AK PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLLİĞİNDEN SONRA SIRA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA MI?" manşetli haberimizde yer alıyordu.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır bu haberimizden sonra gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Öncelikli olarak şunu belirtmek isterim ki, belediye başkan adaylığı düşüncem hiç olmadı. Kocaeli'de 20 yılı aşkın bir süre banka yöneticiliği yapmış olmamdan dolayı geniş bir kesim tarafından tanınıyor ve biliniyordum. 2011 genel seçimlerinde Başbakanımız ve genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset daveti üzerine Ak Parti Kocaeli milletvekili 8.inci sıra adayı olarak listede yer aldım. O seçimde 7 milletvekili çıkardığımız için seçilemedim. 2014 yerel seçimlerinde, partimizden bana 'Kartepe Belediye başkan adayımız ol' teklifi geldiğinde 'Ben belediye başkan adaylığını düşünmüyorum' dedim. Neticede rahmetli Hüseyin üzülmez kardeşimiz aday gösterildi ve kazandı. Partim 2015 genel seçimlerinde beni milletvekili adayı olarak tekrar listeye koydu, kazandık ve on bir yıldan beri de milletvekili olarak görev yapıyorum. Dönemimiz bitince bir partili olarak partime hizmete ve yeni kitaplar yazmaya devam edeceğim. Lakin belediye başkan adaylığını dün olduğu gibi bugün de hiç düşünmüyorum. 

Siyasette yenilenmek iyidir, partimize yeni isimlerin katılması, parti vitrininde yeni yüzlerin olması hem partimize hem de ülkemize faydalıdır. Benim görüşüm yeni isimlere yeni yüzlere fırsat tanınmasından yanadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.