GEBZE KENT KONSEYİ İDİ 41 GENÇ OLDU VE ŞİMDİ?

Dünya 24.02.2020 - 17:33, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE KENT KONSEYİ İDİ 41 GENÇ OLDU VE ŞİMDİ?

KH/CENGİZYÜCAK Gebze Fatih Devlet hastanesi bitişiğindeki sefa tepesi olarak bilinen alanda 2001 yılında merhum Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü tarafından Gebze Kent Konseyi olarak temeli atılan, 2004 yılında Gebze Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pehlivan ve 2009 yılında belediye başkanı seçilen Adnan Köşker dönemlerinde Gebze Kent Konseyi olarak kullanılan bina 2015 yılından itibaren pratiksel olarak faaliyeten durdurulmuştu.. 2017yılından itibaren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından Gebze Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesindeki “41 GENÇ 41 GELECEK” projesinin hizmetine tahsis edilmişti.. 31 Mart 2019 tarihinde göreve gelen yeni Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise “41 GENÇ 41 GELECEK” projesini, Gebze Belediyesinin Bahriye Üçok parkı içindeki eski Evlendirme Dairesine tahsisli alanda devam ettiriyor.. Ve Gebzeliler şimdi merak ediyor; Gebze Belediyesi tarafından “Gebze Kent Konseyi” olarak inşa edilen ve şu anda boş olan bu binanın kaderi ne olacak diye.. GEBZE KENT KONSEYİ NİÇİN KURULMUŞTU? Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği'ne dayanarak kurulmuş yapılardır. Kuruluş amaçları; Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek. Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder. 41 GENÇ 41 GELECEK PROJESİ NEDİR? Gebze Belediyesi'nin Gençlik ve Liderlik projesidir. Gebze'de okuyan Lise 2 ve 3. sınıflardan uzmanlar eşliğinde yapılan mülakatlar sonucunda; Liderlik vasfı olan, liderlik vasfını henüz keşfetmemiş, bu alanda kendini geliştirmeye hazır 41 öğrencinin seçilerek oluşturduğu 4 ay süren bir projedir. Lider olacak gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacı ile Üniversite ortamında bilim, psikoloji, kültür, tarih, sosyoloji, edebiyat, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dallarında ders verilmektedir. Tarihi kimlik algılarını geliştirmek ve toplumunu daha iyi anlamalarını sağlamak amacı ile geziler düzenlenip öğrencilere bilgiler yerinde aktarılmaktadır. Rol model insanlarla söyleşiler ve öncü kurum ile firma ziyaretleri ile başarılı Liderlik hikâyelerine tanıklık etmeleri sağlanmaktadır. Sosyal sorumluk, sanat ve spor etkinlikleriyle; ekip olma, ekip yönetme strateji üretme kazanımları desteklenmektedir.

KH/CENGİZYÜCAK Gebze Fatih Devlet hastanesi bitişiğindeki sefa tepesi olarak bilinen alanda 2001 yılında merhum Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü tarafından Gebze Kent Konseyi olarak temeli atılan, 2004 yılında Gebze Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pehlivan ve 2009 yılında belediye başkanı seçilen Adnan Köşker dönemlerinde Gebze Kent Konseyi olarak kullanılan bina 2015 yılından itibaren pratiksel olarak faaliyeten durdurulmuştu..

2017yılından itibaren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından Gebze Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesindeki “41 GENÇ 41 GELECEK” projesinin hizmetine tahsis edilmişti..

31 Mart 2019 tarihinde göreve gelen yeni Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise “41 GENÇ 41 GELECEK” projesini, Gebze Belediyesinin Bahriye Üçok parkı içindeki eski Evlendirme Dairesine tahsisli alanda devam ettiriyor..


Ve Gebzeliler şimdi merak ediyor; Gebze Belediyesi tarafından “Gebze Kent Konseyi” olarak inşa edilen ve şu anda boş olan bu binanın kaderi ne olacak diye..

GEBZE KENT KONSEYİ NİÇİN KURULMUŞTU?
Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği'ne dayanarak kurulmuş yapılardır. Kuruluş amaçları;
Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek.

Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.

41 GENÇ 41 GELECEK PROJESİ NEDİR?
Gebze Belediyesi'nin Gençlik ve Liderlik projesidir. Gebze'de okuyan Lise 2 ve 3. sınıflardan uzmanlar eşliğinde yapılan mülakatlar sonucunda; Liderlik vasfı olan, liderlik vasfını henüz keşfetmemiş, bu alanda kendini geliştirmeye hazır 41 öğrencinin seçilerek oluşturduğu 4 ay süren bir projedir. Lider olacak gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacı ile Üniversite ortamında bilim, psikoloji, kültür, tarih, sosyoloji, edebiyat, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dallarında ders verilmektedir. Tarihi kimlik algılarını geliştirmek ve toplumunu daha iyi anlamalarını sağlamak amacı ile geziler düzenlenip öğrencilere bilgiler yerinde aktarılmaktadır. Rol model insanlarla söyleşiler ve öncü kurum ile firma ziyaretleri ile başarılı

Liderlik hikâyelerine tanıklık etmeleri sağlanmaktadır. Sosyal sorumluk, sanat ve spor etkinlikleriyle; ekip olma, ekip yönetme strateji üretme kazanımları desteklenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.