CHP'NİN ''GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ'' ORTAYA ÇIKTI

Siyaset 05.01.2021 - 11:26, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

CHP'NİN ''GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ'' ORTAYA ÇIKTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” çalışmasına son şeklini verdiklerini belirterek, “Bu sistemde siyasi güç merkezi TBMM olacak. Cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisi kesilecek” dedi. CHP’nin, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” çalışması bu ay “görücüye” çıkacak. Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, çalışmaya son şeklini verdiklerini belirterek, “Yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz. Eskiye dönmüyoruz. Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu’nu da ele alacağız, yüzde 10 baraj makul bir düzeye indirilecek” dedi. ‘Eskiye dönmüyoruz’ Milliyet’e konuşan Erkek, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” konusundaki çalışmaya son şeklini vereceklerini belirterek, “Çok büyük olasılıkla bu ayın sonlarına doğru Millet İttifakı olarak bir araya gelip ortak bir metin çerçevesinde güçlendirilmiş parlamenter sistemi büyük olasılıkla genel başkanlar kamuoyuyla paylaşırlar” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” çalışmasına son şeklini verdiklerini belirterek, “Bu sistemde siyasi güç merkezi TBMM olacak. Cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisi kesilecek” dedi.

CHP’nin, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” çalışması bu ay “görücüye” çıkacak. Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, çalışmaya son şeklini verdiklerini belirterek, “Yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz. Eskiye dönmüyoruz. Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu’nu da ele alacağız, yüzde 10 baraj makul bir düzeye indirilecek” dedi.

‘Eskiye dönmüyoruz’
Milliyet’e konuşan Erkek, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” konusundaki çalışmaya son şeklini vereceklerini belirterek, “Çok büyük olasılıkla bu ayın sonlarına doğru Millet İttifakı olarak bir araya gelip ortak bir metin çerçevesinde güçlendirilmiş parlamenter sistemi büyük olasılıkla genel başkanlar kamuoyuyla paylaşırlar” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.