Bahçeli'den Akşener'e yanıt

Siyaset 12.08.2020 - 17:38, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Bahçeli'den Akşener'e yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “evine dön” diye çağrı yaptığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı “güçlendirilmiş parlamenter sistem” çağrısına karşı çıktı. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Akşener’in adını geçirmeden şunları söyledi: Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle atılmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir. Cumhuriyet’in yüzüncü yılına temel sorunlarını kökten bitirmiş bir ülke olarak ulaşmak öncelikli ve önemli hedefimizdir. Bu çerçevede erken seçim tartışmaları mahsurludur, sinsi ve sivri bir amaca matuftur. Erken seçim tartışmalarıyla ilgili de açıklamada bulunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: Bilinmelidir ki, 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacaktır. Tarih yazan, tarih yapan büyük Türk milleti geleceğin kudret ve kuvveti mevkiine çıkacaktır. Türkiye düşmanlarının dümen suyuna giren siyasi odaklar hedefledikleri iktidarı ancak rüyalarında göreceklerdir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “evine dön” diye çağrı yaptığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı “güçlendirilmiş parlamenter sistem” çağrısına karşı çıktı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada Akşener’in adını geçirmeden şunları söyledi:
Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle atılmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir. Cumhuriyet’in yüzüncü yılına temel sorunlarını kökten bitirmiş bir ülke olarak ulaşmak öncelikli ve önemli hedefimizdir. Bu çerçevede erken seçim tartışmaları mahsurludur, sinsi ve sivri bir amaca matuftur.

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili de açıklamada bulunan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
Bilinmelidir ki, 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacaktır. Tarih yazan, tarih yapan büyük Türk milleti geleceğin kudret ve kuvveti mevkiine çıkacaktır. Türkiye düşmanlarının dümen suyuna giren siyasi odaklar hedefledikleri iktidarı ancak rüyalarında göreceklerdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.