VEKİL SAMİ ÇAKIR O İDDİAYI SİNCAN'DAN YALANLADI

Siyaset 22.10.2021 - 21:09, Güncelleme: 22.10.2021 - 21:09
 

VEKİL SAMİ ÇAKIR O İDDİAYI SİNCAN'DAN YALANLADI

KOCAELİ HABERİ
AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Sami Çakır bugün Sincan'da görülmekte olan  6-7- 8 Ekim Kobani olayları ile ilgili duruşmayı izleyici olarak izledikten sonra muhalefetin yragının bağımsızlığına yönelik elşetirilrine ve "Sarayın yargısı" bebnzetmelerine tepki gösterdi.. İşte Milletvekili Sami çakır'ın sosyal medyadan gösterdiği o tepki; Bugün 6-7- 8 Ekim Kobani olayları ile ilgili olarak Sincan’da yapılan duruşmaya izleyici olarak katıldık.Duruşmada gördüklerimizle ilgili olarak tek kelimeyle söylenebilecek şey şudur,savunma hakkının hem sanıklar hem de müdafi avukatlarca sonuna kadar istedikleri şeyi istedikleri gibi istedikleri zaman diliminde söylediklerini ifade etmek bir hakkın teslim olacaktır. Mahkemenin hiçbir baskı altında olmadığını hatta sanıkların mahkeme başkanından kendi sorularına cevap isterken başkanın tutum ve davranışlarına teşekkür ettiklerine şahit olduk.Zaman zaman hukukla ilgili söylenen ‘tarafgir hukuk’ ,’sarayın hukuku ‘gibi ifadelerin ne kadar gereksiz ve ne kadar yersiz olduğunu sadece bu dava özelinde bile yerinde ve sanıkların ifadelerinden görmek zor olmasa gerek,görmek istemeyenler için bir şey demiyoruz. Böyle korkunç bir vakanın aydınlatılması; devlet açısından yapılması gereken bir vazife olmakla beraber,olayın acısını yaşayanların mutmainliğinin sağlanmasının önemli ve toplumun adına asla yarına devredilmemesi ve adaletin yerini bulması gereken hassas bir konudur. Hukuk niyet okuyarak değil ,elbette tüm eylem ve söylemleri dikkate alarak olayla/terörle direkt ilgisi oranında adaleti tesis edebildiği kadar adil karar vermiş olacaktır mahkemelerden beklediğimiz hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak hakkın tespiti ,haksızın tecziyesidir. Gerisi lafı güzaftır.
KOCAELİ HABERİ

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Sami Çakır bugün Sincan'da görülmekte olan  6-7- 8 Ekim Kobani olayları ile ilgili duruşmayı izleyici olarak izledikten sonra muhalefetin yragının bağımsızlığına yönelik elşetirilrine ve "Sarayın yargısı" bebnzetmelerine tepki gösterdi..

İşte Milletvekili Sami çakır'ın sosyal medyadan gösterdiği o tepki;

Bugün 6-7- 8 Ekim Kobani olayları ile ilgili olarak Sincan’da yapılan duruşmaya izleyici olarak katıldık.Duruşmada gördüklerimizle ilgili olarak tek kelimeyle söylenebilecek şey şudur,savunma hakkının hem sanıklar hem de müdafi avukatlarca sonuna kadar istedikleri şeyi istedikleri gibi istedikleri zaman diliminde söylediklerini ifade etmek bir hakkın teslim olacaktır. Mahkemenin hiçbir baskı altında olmadığını hatta sanıkların mahkeme başkanından kendi sorularına cevap isterken başkanın tutum ve davranışlarına teşekkür ettiklerine şahit olduk.Zaman zaman hukukla ilgili söylenen ‘tarafgir hukuk’ ,’sarayın hukuku ‘gibi ifadelerin ne kadar gereksiz ve ne kadar yersiz olduğunu sadece bu dava özelinde bile yerinde ve sanıkların ifadelerinden görmek zor olmasa gerek,görmek istemeyenler için bir şey demiyoruz.

Böyle korkunç bir vakanın aydınlatılması; devlet açısından yapılması gereken bir vazife olmakla beraber,olayın acısını yaşayanların mutmainliğinin sağlanmasının önemli ve toplumun adına asla yarına devredilmemesi ve adaletin yerini bulması gereken hassas bir konudur. Hukuk niyet okuyarak değil ,elbette tüm eylem ve söylemleri dikkate alarak olayla/terörle direkt ilgisi oranında adaleti tesis edebildiği kadar adil karar vermiş olacaktır mahkemelerden beklediğimiz hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak hakkın tespiti ,haksızın
tecziyesidir.
Gerisi lafı güzaftır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.