AK PARTİLİ HALİT ÇOKAN FENA KIZDI

Siyaset 11.07.2020 - 22:06, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AK PARTİLİ HALİT ÇOKAN FENA KIZDI

KH/CENGİZYUCAK Ak Parti Kocaeli teşkilatlardan sorumlu İl Başkan yardımcısı Av. Halit Çokan, Ayasofya'nın ibadete açılması kararını 'Atatürk'ün kararını çiğnediler' şeklinde değerlendirenlere karşı twitter sayfasından yaptığı "Ayasofya'nın cami olarak asıl işlevine dönmesini "Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin,kültürün evrenselliğinin reddi"sayanlar;Atatürk'ün 1924 Anayasasının, 1960'taki 27 Mayıs darbesiyle kaldırılmasını DEVRİM diye tamtam dansları ile karşılamalarına ne demeli?" bir açıklamayla tepki gösterdi.. Çokan açıklamasına şöyle devam etti; "Malum zihniyetin mensupları ve onların sivil toplum örgütlerine tasallut etmiş eküriler, Fethin sembolü, Fatih'in emaneti olan Ayasofya'nın müze olmaktan kurtulup cami olarak asli işlevine döndürülmesini çeşitli zırvalarla gölgelemeye çalışıyorlar. İnananların on yıllara sârî bu rüyasını içine sindiremeyen malum güruh bu tasarrufu "Atatürk'ün imzasıyla hesaplaşma" "Cumhuriyetten intikam alma" olarak takdim etmektedir. Ayasofya'nın cami olmasından kimin veya kimlerin rahatsız olduğu yaklaşık 24 saattir yapılan açıklamalardan belli... Bunlarla aynı safta olmaktan zül duymayanlara ne denilebilir ki?.. Amma Atatürk üzerinden tezvirat yapanlara elbette diyeceğimiz olacaktır. Milletin duyduğu heyecan ve coşkuya ortak olmaktan mahrum bu bedbaht hezeyancılara şunu sormak gerekmez mi; siz değil misin Atatürk'ün elinin ve iradesinin ürünü olan 1924 Anayasasının, 27 Mayıs 1960 darbesi ile ortadan kaldırılmasına çanak tutan!.. Siz değil misiniz Atatürk'ün anayasasının silah zoruyla ilga edilmesini (hükümsüz hale getirilmesini) "DEVRİM" diye kutsayan!.. Siz değil misiniz 27 Mayıs'ta Atatürk'ün Anayasasının zorbaca rafa kaldırılmasını "27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı" olarak kutlayıp kutsayan!.. Kimmiş Atatürk'ün imzasıyla hesaplaşan? Hadi oradan!"

KH/CENGİZYUCAK Ak Parti Kocaeli teşkilatlardan sorumlu İl Başkan yardımcısı Av. Halit Çokan, Ayasofya'nın ibadete açılması kararını 'Atatürk'ün kararını çiğnediler' şeklinde değerlendirenlere karşı twitter sayfasından yaptığı "Ayasofya'nın cami olarak asıl işlevine dönmesini "Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin,kültürün evrenselliğinin reddi"sayanlar;Atatürk'ün 1924 Anayasasının, 1960'taki 27 Mayıs darbesiyle kaldırılmasını DEVRİM diye tamtam dansları ile karşılamalarına ne demeli?" bir açıklamayla tepki gösterdi..

Çokan açıklamasına şöyle devam etti;
"Malum zihniyetin mensupları ve onların sivil toplum örgütlerine tasallut etmiş eküriler, Fethin sembolü, Fatih'in emaneti olan Ayasofya'nın müze olmaktan kurtulup cami olarak asli işlevine döndürülmesini çeşitli zırvalarla gölgelemeye çalışıyorlar. İnananların on yıllara sârî bu rüyasını içine sindiremeyen malum güruh bu tasarrufu "Atatürk'ün imzasıyla hesaplaşma" "Cumhuriyetten intikam alma" olarak takdim etmektedir. Ayasofya'nın cami olmasından kimin veya kimlerin rahatsız olduğu yaklaşık 24 saattir yapılan açıklamalardan belli... Bunlarla aynı safta olmaktan zül duymayanlara ne denilebilir ki?.. Amma Atatürk üzerinden tezvirat yapanlara elbette diyeceğimiz olacaktır. Milletin duyduğu heyecan ve coşkuya ortak olmaktan mahrum bu bedbaht hezeyancılara şunu sormak gerekmez mi; siz değil misin Atatürk'ün elinin ve iradesinin ürünü olan 1924 Anayasasının, 27 Mayıs 1960 darbesi ile ortadan kaldırılmasına çanak tutan!.. Siz değil misiniz Atatürk'ün anayasasının silah zoruyla ilga edilmesini (hükümsüz hale getirilmesini) "DEVRİM" diye kutsayan!.. Siz değil misiniz 27 Mayıs'ta Atatürk'ün Anayasasının zorbaca rafa kaldırılmasını "27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı" olarak kutlayıp kutsayan!.. Kimmiş Atatürk'ün imzasıyla hesaplaşan? Hadi oradan!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.