GTÜ'LÜ AKADEMİSYENLERDEN GURUR VERİCİ BAŞARI

Röpotajlar 20.10.2022 - 18:36, Güncelleme: 20.10.2022 - 18:39
 

GTÜ'LÜ AKADEMİSYENLERDEN GURUR VERİCİ BAŞARI

KOCAELİ HABERİ
GTÜ'lü Akademisyenler Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldılar Stanford Üniversitesi’nden J.P.A. Ionnidis, K.W. Boyack ve J. Baas’ın, Plos Biology dergisinde yayınlanan makalelerinde; bilim insanlarının makale sayıları, h-indeksi, aldıkları atıflar gibi çeşitli değişkenler dikkate alınarak “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine yer verildi GTÜ öğretim üyelerinden; Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet KOBYA Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Yıldırım ERBİL Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan DEMİRBAŞ Harita Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşkın KAVZOĞLU Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet MELİKOĞLU Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa AHSEN Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rezan DEMİR ÇAKAN Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erchan APTOULA Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel KURAM Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin USTA bu listede yer aldı. GTÜ yaptığı açıklamada; "Hocalarımızı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz." ifadesinde bulundu. "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" Çalışması Hakkında Stanford Üniversitesi'nden John Ioannidis ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve PLOS Biology Dergisi tarafından yayınlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" çalışması alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansları değerlendirilerek 1996-2019 yılları arasında Scopus Özeti ve Atıf Veri Tabanı’dan elde edilen verilere göre yapıldı.  Çalışmada yer alan akademik performanslar, makale sayısı, h-indeksi, ortak yazarlı yayınlarda hm-indeksi, atıflar, farklı yazarlık pozisyonlarındaki makalelere yapılan atıflar gibi bilimsel kriterler değerlendirmeye alındı.  Bilim insanları bireysel çalışma alanlarına göre 22 bilimsel alan ve 176 alt bilim dalında sınıflandırılarak "Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" şeklinde iki adet sıralama listesi oluşturuldu ve 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 160 bin araştırmacı, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeye hak kazandı. "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde dünyadan 100 bin, Türkiye’den 857 akademisyen yer alıyor.
KOCAELİ HABERİ

GTÜ'lü Akademisyenler Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldılar

Stanford Üniversitesi’nden J.P.A. Ionnidis, K.W. Boyack ve J. Baas’ın, Plos Biology dergisinde yayınlanan makalelerinde; bilim insanlarının makale sayıları, h-indeksi, aldıkları atıflar gibi çeşitli değişkenler dikkate alınarak “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine yer verildi

GTÜ öğretim üyelerinden;

Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet KOBYA
Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Yıldırım ERBİL
Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan DEMİRBAŞ
Harita Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taşkın KAVZOĞLU
Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet MELİKOĞLU
Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK
Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa AHSEN
Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ
Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rezan DEMİR ÇAKAN
Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erchan APTOULA
Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel KURAM
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin USTA

bu listede yer aldı. GTÜ yaptığı açıklamada; "Hocalarımızı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz." ifadesinde bulundu.

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" Çalışması Hakkında

Stanford Üniversitesi'nden John Ioannidis ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve PLOS Biology Dergisi tarafından yayınlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" çalışması alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansları değerlendirilerek 1996-2019 yılları arasında Scopus Özeti ve Atıf Veri Tabanı’dan elde edilen verilere göre yapıldı. 

Çalışmada yer alan akademik performanslar, makale sayısı, h-indeksi, ortak yazarlı yayınlarda hm-indeksi, atıflar, farklı yazarlık pozisyonlarındaki makalelere yapılan atıflar gibi bilimsel kriterler değerlendirmeye alındı. 

Bilim insanları bireysel çalışma alanlarına göre 22 bilimsel alan ve 176 alt bilim dalında sınıflandırılarak "Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki" şeklinde iki adet sıralama listesi oluşturuldu ve 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 160 bin araştırmacı, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeye hak kazandı.

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde dünyadan 100 bin, Türkiye’den 857 akademisyen yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.