GRAM ALTINDA YENİ REKOR

Ekonomi 12.04.2023 - 16:18, Güncelleme: 12.04.2023 - 16:18
 

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

KOCAELİ HABERİ
Altın, ABD enflasyon verisinin beklentilerin altında kalmasıyla yükselirken, gram altın tarafında yeni rekor seviye test edildi. Yatırımcılar, ABD enflasyon verileri sonrasında altında pozitif tarafa geçti. ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon sonrasında spot piyasada altının onsu 2028 doları gördü. Gram altın tarafında ise 1.259 TL ile yeni rekor kırıldı. ABD’de tüketici fiyatları Mart'ta yıllık bazda Şubat'a göre geriledi. Verilere göre gıda ve enerji hariç tüketici fiyat endeksi, Şubat ayındaki yüzde 0,5’lik artışın ardından martta aylık yüzde 0,4 arttı. Enerjiyi de dahil eden manşet TÜFE ise aylık yüzde 0,1 artış kaydetti. Yıllık bazda ise çekirdek enflasyon yüzde 5,6 ile Şubat'a göre yükselirken manşet TÜFE yüzde 5,0 ile yüzde 5,1’lik beklentinin hafif altında kaldı.  
KOCAELİ HABERİ

Altın, ABD enflasyon verisinin beklentilerin altında kalmasıyla yükselirken, gram altın tarafında yeni rekor seviye test edildi.

Yatırımcılar, ABD enflasyon verileri sonrasında altında pozitif tarafa geçti.

ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon sonrasında spot piyasada altının onsu 2028 doları gördü. Gram altın tarafında ise 1.259 TL ile yeni rekor kırıldı.

ABD’de tüketici fiyatları Mart'ta yıllık bazda Şubat'a göre geriledi.

Verilere göre gıda ve enerji hariç tüketici fiyat endeksi, Şubat ayındaki yüzde 0,5’lik artışın ardından martta aylık yüzde 0,4 arttı. Enerjiyi de dahil eden manşet TÜFE ise aylık yüzde 0,1 artış kaydetti.

Yıllık bazda ise çekirdek enflasyon yüzde 5,6 ile Şubat'a göre yükselirken manşet TÜFE yüzde 5,0 ile yüzde 5,1’lik beklentinin hafif altında kaldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.