Gebze'de Suyun sürdürülebilir yönetimi için uzmanlar yetiştirilecek

Eğitim-Kültür-Sanat 21.07.2023 - 10:15, Güncelleme: 21.07.2023 - 10:15
 

Gebze'de Suyun sürdürülebilir yönetimi için uzmanlar yetiştirilecek

KOCAELİ HABERİ
Proje paydaşları arasında GTÜ’nün de bulunduğu “Sürdürülebilir Su Yönetimi Doktora Programı” projesi Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından destek aldı.  2023 yılı Şubat ayında Marie Sklodowska-Curie Aksiyonları kapsamında HORIZON-MSCA-COFUND-2022 çağrısına İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) yürütücülüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ortaklığında başvurusu gerçekleştirilen WATER4ALL: Sürdürülebilir Su Yönetimi Doktora Programı projesi Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.  Projenin amacı, çağımızın en önemli sorunu olan suyun sürdürülebilir yönetimi için interdisipliner, inter-sektörel ve uluslararası bir yaklaşımla doktoralı uzmanlar yetiştirmektir. Bu proje kapsamında 20 doktora öğrencisine 48 ay boyunca eğitim, araştırma ve seyahat için burs imkanı sağlanacaktır. Programa İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki farklı disiplinlerden ve çalışma alanlarından toplam 19 supervizör destek vermektedir. Program ayrıca Türkiye, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önde gelen endüstri ve araştırma kurumlarının kısa süreli ziyaret desteğiyle güçlendirilmiştir ve öğrencilere inter-sektörel ve uluslararası deneyim kazanma fırsatı da sağlayacaktır. 
KOCAELİ HABERİ

Proje paydaşları arasında GTÜ’nün de bulunduğu “Sürdürülebilir Su Yönetimi Doktora Programı” projesi Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından destek aldı. 

2023 yılı Şubat ayında Marie Sklodowska-Curie Aksiyonları kapsamında HORIZON-MSCA-COFUND-2022 çağrısına İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) yürütücülüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ortaklığında başvurusu gerçekleştirilen WATER4ALL: Sürdürülebilir Su Yönetimi Doktora Programı projesi Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu. 

Projenin amacı, çağımızın en önemli sorunu olan suyun sürdürülebilir yönetimi için interdisipliner, inter-sektörel ve uluslararası bir yaklaşımla doktoralı uzmanlar yetiştirmektir. Bu proje kapsamında 20 doktora öğrencisine 48 ay boyunca eğitim, araştırma ve seyahat için burs imkanı sağlanacaktır. Programa İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki farklı disiplinlerden ve çalışma alanlarından toplam 19 supervizör destek vermektedir. Program ayrıca Türkiye, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önde gelen endüstri ve araştırma kurumlarının kısa süreli ziyaret desteğiyle güçlendirilmiştir ve öğrencilere inter-sektörel ve uluslararası deneyim kazanma fırsatı da sağlayacaktır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.