GEBZE'DE ÖNEMLİ PROJENİN İLK KAZMASI VURULDU

İlçeler 01.05.2023 - 11:16, Güncelleme: 01.05.2023 - 11:16
 

GEBZE'DE ÖNEMLİ PROJENİN İLK KAZMASI VURULDU

KOCAELİ HABERİ
Büyükşehir, Gebze ilçesinde engelli vatandaşlarımızın çeşitli etkinlik ve eğitimlere katılabileceği engelsiz yaşam merkezinin yapımı için ilk kazmayı vurdu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik hizmet veren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ardından bu kez de engelliler için örnek bir çalışmayı daha başlattı. Engelli vatandaşlarımız ve bakımlarını yapan aileler için önemli bir adım için inşa çalışmalarına start verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından daha önce duyurulan ve ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi için Gebze Millet Bahçesinde (eski Gebze Askeri Kışlası) hafriyat kazısı yapılıyor. HAFRİYAT KAZISINA BAŞLANDI Gebze’nin vizyon projelerinden birisi olan Gebze Millet Bahçesi, içerisinde birçok sosyal, kültürel ve eğlence alanını barındıracak. Gebze Millet Bahçesine birçok farklı amaçta kullanılması için yapılar yapacak olan Kocaeli Büyükşehir, ilk olarak Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşasına başladı. Bu kapsamda merkezin inşası için hafriyat kazı çalışmaları gerçekleştiriliyor. ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI, SPOR VE AKTİVİTE SALONLARI İhale sonrasında inşa çalışmalarına başlanan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezinde hidroterapi havuzları, gündüz bakım birimleri, özel eğitim sınıfları, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri, spor ve aktivite salonları, kültürel ve sanatsal gelişim akademileri, kütüphaneler ile dinlenme ve sosyal alanlar da bulunacak. Merkezde ayrıca idari ofisler, soyunma odaları, duş yerleri de yer alacak. Tüm bu imkanlardan zihinsel engelli, down, otizm tanılı, bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli, süreğen engel gruplarındaki tüm engelli bireyler yararlanabilecek. YAŞAM MERKEZİ 2 KATLI OLACAK Büyükşehir tarafından inşasına başlanan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezinin toplam inşaat alanı 6 bin 755 metrekare olacak. Yaşam merkezi, bodrum ve zemin kat üzerine 2 kat olarak inşa edilecek. İhaleyi alan yüklenici firma tarafından yapılacak projede bin 26 metrekare bodrum kat sığınak, personel soyunma odaları, duş, kadın ve erkek tuvaletler, kazan dairesi, teknik hacimler olarak planlanırken 2 bin 931 metrekare zemin katta terapi odaları, etkinlik atölyeleri, öğretmenler odası, idari ofisler, kadın- erkek hidroterapi havuzları, soyunma odaları, duşa kabinler ve kadın-erkek tuvaletleri olacak. 2 bin 595 metrekarelik 1. katta ise spor salonu, yemekhane, çok amaçlı salon, kütüphane, derslikler, etkinlik atölyeleri, idari ofisler, soyunma odaları, toplantı salonu ve kadın erkek tuvalet olurken, 2. kat ise depo olarak planlandı.
KOCAELİ HABERİ

Büyükşehir, Gebze ilçesinde engelli vatandaşlarımızın çeşitli etkinlik ve eğitimlere katılabileceği engelsiz yaşam merkezinin yapımı için ilk kazmayı vurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik hizmet veren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ardından bu kez de engelliler için örnek bir çalışmayı daha başlattı. Engelli vatandaşlarımız ve bakımlarını yapan aileler için önemli bir adım için inşa çalışmalarına start verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından daha önce duyurulan ve ihalesi geçtiğimiz aylarda yapılan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi için Gebze Millet Bahçesinde (eski Gebze Askeri Kışlası) hafriyat kazısı yapılıyor.

HAFRİYAT KAZISINA BAŞLANDI

Gebze’nin vizyon projelerinden birisi olan Gebze Millet Bahçesi, içerisinde birçok sosyal, kültürel ve eğlence alanını barındıracak. Gebze Millet Bahçesine birçok farklı amaçta kullanılması için yapılar yapacak olan Kocaeli Büyükşehir, ilk olarak Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşasına başladı. Bu kapsamda merkezin inşası için hafriyat kazı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI, SPOR VE AKTİVİTE SALONLARI

İhale sonrasında inşa çalışmalarına başlanan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezinde hidroterapi havuzları, gündüz bakım birimleri, özel eğitim sınıfları, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri, spor ve aktivite salonları, kültürel ve sanatsal gelişim akademileri, kütüphaneler ile dinlenme ve sosyal alanlar da bulunacak. Merkezde ayrıca idari ofisler, soyunma odaları, duş yerleri de yer alacak. Tüm bu imkanlardan zihinsel engelli, down, otizm tanılı, bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli, süreğen engel gruplarındaki tüm engelli bireyler yararlanabilecek.

YAŞAM MERKEZİ 2 KATLI OLACAK

Büyükşehir tarafından inşasına başlanan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezinin toplam inşaat alanı 6 bin 755 metrekare olacak. Yaşam merkezi, bodrum ve zemin kat üzerine 2 kat olarak inşa edilecek. İhaleyi alan yüklenici firma tarafından yapılacak projede bin 26 metrekare bodrum kat sığınak, personel soyunma odaları, duş, kadın ve erkek tuvaletler, kazan dairesi, teknik hacimler olarak planlanırken 2 bin 931 metrekare zemin katta terapi odaları, etkinlik atölyeleri, öğretmenler odası, idari ofisler, kadın- erkek hidroterapi havuzları, soyunma odaları, duşa kabinler ve kadın-erkek tuvaletleri olacak. 2 bin 595 metrekarelik 1. katta ise spor salonu, yemekhane, çok amaçlı salon, kütüphane, derslikler, etkinlik atölyeleri, idari ofisler, soyunma odaları, toplantı salonu ve kadın erkek tuvalet olurken, 2. kat ise depo olarak planlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.