Gebze Millet Bahçesi’ne yapılacak olan Millet Camii için ilk kepçe vuruldu

İlçeler 27.04.2023 - 16:43, Güncelleme: 27.04.2023 - 16:43
 

Gebze Millet Bahçesi’ne yapılacak olan Millet Camii için ilk kepçe vuruldu

KOCAELİ HABERİ
Gebze Millet Bahçesi’nde yapılması planlanan Millet Camii için temel hafriyat kazısı gerçekleştiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı hızla süren Gebze Millet Bahçesi, pek çok sosyal donatıların dışında Türkiye’nin en büyük camilerinden birini içinde bulunduracak. Büyükşehir ekipleri, caminin yapımına katkıda bulunarak hafriyat kazısı desteği veriyor. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, iş makineleri ile 20 bin metrekare alanda caminin temel hafriyat kazısını gerçekleştiriyor. İNŞAAT ALANI 50 BİN METREKARE Toplam inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare olan cami, Türkiye’nin en büyük ibadethanelerinden biri olma özelliğini taşıyacak. Millet bahçesinin en üst zirvesine yapılacak cami, 6 minareli ve 3 şerefeli olacak. Projede Selimiye Camisi’nin mimarisi esas alınacak. Gebze Millet Camii’nde aynı anda 30 bin kişi namaz kılabilecek.
KOCAELİ HABERİ

Gebze Millet Bahçesi’nde yapılması planlanan Millet Camii için temel hafriyat kazısı gerçekleştiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı hızla süren Gebze Millet Bahçesi, pek çok sosyal donatıların dışında Türkiye’nin en büyük camilerinden birini içinde bulunduracak. Büyükşehir ekipleri, caminin yapımına katkıda bulunarak hafriyat kazısı desteği veriyor. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, iş makineleri ile 20 bin metrekare alanda caminin temel hafriyat kazısını gerçekleştiriyor.

İNŞAAT ALANI 50 BİN METREKARE

Toplam inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare olan cami, Türkiye’nin en büyük ibadethanelerinden biri olma özelliğini taşıyacak. Millet bahçesinin en üst zirvesine yapılacak cami, 6 minareli ve 3 şerefeli olacak. Projede Selimiye Camisi’nin mimarisi esas alınacak. Gebze Millet Camii’nde aynı anda 30 bin kişi namaz kılabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.