GEBZE BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKAN YARDIMCILARI KİMLER OLACAK?

Siyaset 13.04.2024 - 07:36, Güncelleme: 13.04.2024 - 08:35
 

GEBZE BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKAN YARDIMCILARI KİMLER OLACAK?

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Ak Parti tarafından, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar Gebze belediye başkan adayı gösterilen Zinnur Büyükgöz, seçimi de kazanarak ikinci beş yılllık dönemi için Gebzelilerden vizeyi aldı.. Şimdi tüm gözler Zinnur Büyükgöz'ün ikinci beş yıllık döneminde Gebze Belediyesindeki kurmay kadrosundan kimlerle yoluna devam edeceği ve yeni olarak kimleri A takımına dahil edeceğine çevrili.. Zinnur Büyükgöz geçmiş dönemde Gebze Belediye Başkan yardımcıları olarak Dursunali Arslan, Mehmet Dinç, Remzi Şeker, Selamet Güner,  Yusuf Burkut ve Sedat Çelik ile çalışıyordu. Bu isimlerden Sedat Çelik tekrar Gebze Belediye Meclis üyesi adayı gösterilmediği için yeni dönemde Belediye Başkan yardımcılığı yapamayacak.. Başkan Büyükgöz'ün diğer belediye başkan yardımcıları ile yoluna devam edebileceği düşünüldüğünde sadece Sedat Çelik'ten boşalan koltuk için yeni bir belediye başkan yardımcısı ataması bekleniyor.. Gebze'de seçime ortak girdikleri Cumhur İttifakı ortakları MHP'ye 1 belediye başkan yardımcısı olmak üzere 3 meclis üyesi sözü veren Zinnur Büyükgöz'ün, Sedat Çelik'ten boşalacak olan başkan yardımcılığını MHP'li meclisi üyelerinden Ömer Cihan Kavak'a veya Şener Akın'a vermesi gerekiyor.. Öte yandan hem 14 Mayıs 2023 genel seçimleri hem de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kendsine verilen Ak Parti SKM Başkanlığı görevini başarı ile yerine getiren Ak Partili meclis üyesi Hasan Özdemir'in de Gebze Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirilmesinin, hem İlçe Teşkilatı hem de parti tabanı tarafından arzu edildiği ve ayrıca Ak Parti Kocaeli İl Yönetim kurulundan istifa ederek Ak Parti Gebze Belediye Meclis üyesi seçilen Mehmet Fatih İşlek'e de  belediye başkan yardımcılığı sözü verildiği konuşuluyor.. Şimdi gözler Zinnur Büyükgöz'de. Bakalım  sadece bir tek MHP'li meclisi üyesini belediye başkan yardımcısı yapmakla mı yetinecek yoksa Hasan Özdemir ve Mehmet Fatih İşlek için de yeni bir belediye başkan yardımcılığı ihsas mı edecek? Ya da mevcut belediye başkanlarından bir kaçı ile yollarını mı ayıracak?
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Ak Parti tarafından, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar Gebze belediye başkan adayı gösterilen Zinnur Büyükgöz, seçimi de kazanarak ikinci beş yılllık dönemi için Gebzelilerden vizeyi aldı..

Şimdi tüm gözler Zinnur Büyükgöz'ün ikinci beş yıllık döneminde Gebze Belediyesindeki kurmay kadrosundan kimlerle yoluna devam edeceği ve yeni olarak kimleri A takımına dahil edeceğine çevrili..

Zinnur Büyükgöz geçmiş dönemde Gebze Belediye Başkan yardımcıları olarak Dursunali Arslan, Mehmet Dinç, Remzi Şeker, Selamet Güner,  Yusuf Burkut ve Sedat Çelik ile çalışıyordu. Bu isimlerden Sedat Çelik tekrar Gebze Belediye Meclis üyesi adayı gösterilmediği için yeni dönemde Belediye Başkan yardımcılığı yapamayacak..

Başkan Büyükgöz'ün diğer belediye başkan yardımcıları ile yoluna devam edebileceği düşünüldüğünde sadece Sedat Çelik'ten boşalan koltuk için yeni bir belediye başkan yardımcısı ataması bekleniyor..

Gebze'de seçime ortak girdikleri Cumhur İttifakı ortakları MHP'ye 1 belediye başkan yardımcısı olmak üzere 3 meclis üyesi sözü veren Zinnur Büyükgöz'ün, Sedat Çelik'ten boşalacak olan başkan yardımcılığını MHP'li meclisi üyelerinden Ömer Cihan Kavak'a veya Şener Akın'a vermesi gerekiyor..

Öte yandan hem 14 Mayıs 2023 genel seçimleri hem de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kendsine verilen Ak Parti SKM Başkanlığı görevini başarı ile yerine getiren Ak Partili meclis üyesi Hasan Özdemir'in de Gebze Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirilmesinin, hem İlçe Teşkilatı hem de parti tabanı tarafından arzu edildiği ve ayrıca Ak Parti Kocaeli İl Yönetim kurulundan istifa ederek Ak Parti Gebze Belediye Meclis üyesi seçilen Mehmet Fatih İşlek'e de  belediye başkan yardımcılığı sözü verildiği konuşuluyor..

Şimdi gözler Zinnur Büyükgöz'de. Bakalım  sadece bir tek MHP'li meclisi üyesini belediye başkan yardımcısı yapmakla mı yetinecek yoksa Hasan Özdemir ve Mehmet Fatih İşlek için de yeni bir belediye başkan yardımcılığı ihsas mı edecek?

Ya da mevcut belediye başkanlarından bir kaçı ile yollarını mı ayıracak?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.