FİKRİ IŞIK PAZARTESİ GÜNÜ YENİ DÖNEM SİYASETİ İÇİN START VERİYOR

Siyaset 03.06.2023 - 18:57, Güncelleme: 03.06.2023 - 19:20
 

FİKRİ IŞIK PAZARTESİ GÜNÜ YENİ DÖNEM SİYASETİ İÇİN START VERİYOR

KOCAELİ HABERİ
14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde tekrar aday olmadığı için milletvekili seçilemeyen ve Ak Parti Kocaeli'nin en önemli isimlerinden birisi olan Fikri Işık 5 Haziran 2023 Pazartesi sabah saat 10.00’da, İzmit Seka Park içinde Maide Restoran'ta basın toplantısı düzenliyor.. Ak Parti Kocaeli il başkanlığı, milletvekilliği, Sanayi Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının ardından Başbakan yardımcılığı görevinde de bulunmuş olan Fikri Işık’ın basın toplantısına yoğun katılım bekleniyor. Kocaeli siyaset kulislerinde ise bugünden Fikri Işık'ın öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partiye gösterdikleri teveccühten dolayı Kocaeli halkına teşekkür edeceği ve devamında vereceği siyasi mesajlar ile yeni dönem siyasetinin startını vereceği konuşulmaya başlandı.. Milletvekilliği döneminden sonra aktif siyaset devam edip etmeyeceği merak edilen Fikri Işık'ın ismi, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında konuşuluyor.. Öte yandan Ak Parti Kocaeli ve Gebze bölgesinde iz bırakmış çok sayıda Ak Partili siyasetçinin, Fikri Işık ile birlikte siyasete yeniden start vereceği dile getirilirken, mevcut il ve ilçe yöneticileri ile belediye başkanı ve meclis üyeleri arasından çok sayıda ismin de, Fikri Işık'ın yeni dönem siyasetine destek geleceği biliniyor...  FİKRİ IŞIK KİMDİR? 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı ve 2004 yılında İl Başkanı oldu. 2007 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi. 2007–2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Işık, 2011 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi. 31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığındanistifa eden Nihat Ergün'nün yerine, 25 Aralık 2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu. 2015 genel seçimleri'nde Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan hükûmette de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak yer alan Fikri Işık, Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Millî Savunma Bakanı ve akabinde Başbakan yardımcısı olarak yer aldı.
KOCAELİ HABERİ

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde tekrar aday olmadığı için milletvekili seçilemeyen ve Ak Parti Kocaeli'nin en önemli isimlerinden birisi olan Fikri Işık 5 Haziran 2023 Pazartesi sabah saat 10.00’da, İzmit Seka Park içinde Maide Restoran'ta basın toplantısı düzenliyor..

Ak Parti Kocaeli il başkanlığı, milletvekilliği, Sanayi Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının ardından Başbakan yardımcılığı görevinde de bulunmuş olan Fikri Işık’ın basın toplantısına yoğun katılım bekleniyor. Kocaeli siyaset kulislerinde ise bugünden Fikri Işık'ın öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partiye gösterdikleri teveccühten dolayı Kocaeli halkına teşekkür edeceği ve devamında vereceği siyasi mesajlar ile yeni dönem siyasetinin startını vereceği konuşulmaya başlandı..

Milletvekilliği döneminden sonra aktif siyaset devam edip etmeyeceği merak edilen Fikri Işık'ın ismi, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında konuşuluyor..

Öte yandan Ak Parti Kocaeli ve Gebze bölgesinde iz bırakmış çok sayıda Ak Partili siyasetçinin, Fikri Işık ile birlikte siyasete yeniden start vereceği dile getirilirken, mevcut il ve ilçe yöneticileri ile belediye başkanı ve meclis üyeleri arasından çok sayıda ismin de, Fikri Işık'ın yeni dönem siyasetine destek geleceği biliniyor... 

FİKRİ IŞIK KİMDİR?

20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı ve 2004 yılında İl Başkanı oldu. 2007 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi. 2007–2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Işık, 2011 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi. 31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığındanistifa eden Nihat Ergün'nün yerine, 25 Aralık 2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

2015 genel seçimleri'nde Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan hükûmette de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak yer alan Fikri Işık, Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Millî Savunma Bakanı ve akabinde Başbakan yardımcısı olarak yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.