FED faiz kararını açıkladı: Dolarda 16 yıl sonra bir ilk yaşandı!

Eğitim-Kültür-Sanat 02.02.2023 - 07:17, Güncelleme: 02.02.2023 - 07:24
 

FED faiz kararını açıkladı: Dolarda 16 yıl sonra bir ilk yaşandı!

kocaeli haberi
Amerikan Merkez Bankası (FED) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. FED faizleri 25 baz puan artırdı. Böylece ABD'de faizler son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseldi. Covid-19 pandemisinin ardından pek çok ülke sıkı para politikalarına giderken, ABD Merkez Bankası (FED) politika faizinde 25 baz puan artışa giderek 16 yıl aradan sonra ABD'de faizleri 4,50-4,75 aralığına yükseltti.  Birçok ekonomist ve piyasalar hakkında görüş bildiren uzman da günler öncesinden 25 baz puan artış yaşanacağına işaret etmişti. FED VİTES  DÜŞÜRDÜ Her ne kadar gelinen faiz aralığı son 16 yılın en yüksek seviyesi olsa da, FED, üst üste aldığı 50 baz puanlık artış kararlarını yumuşatmaya gitmiş görünüyor. Son olarak Aralık ayında karar açıklayan FED, politika faizinde 50 baz puan artışa gitmişti.  ABD'de yüksek enflasyonla mücadele etmek için geçen sene 4 kez 75’er baz puanlık artış yapan Fed, aralık ayında ise artış hızını yavaşlatarak 50 baz puanla yola devam etmişti. Enflasyonda görülen ılımlı yavaşlama ve ekonomik aktivitedeki belirgin soğuma nedeniyle faiz artış hızının yavaşlaması bekleniyordu. Fed yetkilileri de son dönemde yaptıkları açıklamalarda sıkılaşmanın yavaşlaması gerektiğine yönelik mesajlar vermişti. "BU YIL FAİZ İNDİRİMİ OLMAYACAK" Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Powell: "Ekonomi genel olarak beklentiler doğrultusunda bir performans sergilerse bu yıl faiz indirimi yapmak uygun olmayacaktır” dedi.
kocaeli haberi

Amerikan Merkez Bankası (FED) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. FED faizleri 25 baz puan artırdı. Böylece ABD'de faizler son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseldi.

Covid-19 pandemisinin ardından pek çok ülke sıkı para politikalarına giderken, ABD Merkez Bankası (FED) politika faizinde 25 baz puan artışa giderek 16 yıl aradan sonra ABD'de faizleri 4,50-4,75 aralığına yükseltti. 

Birçok ekonomist ve piyasalar hakkında görüş bildiren uzman da günler öncesinden 25 baz puan artış yaşanacağına işaret etmişti.

FED VİTES  DÜŞÜRDÜ

Her ne kadar gelinen faiz aralığı son 16 yılın en yüksek seviyesi olsa da, FED, üst üste aldığı 50 baz puanlık artış kararlarını yumuşatmaya gitmiş görünüyor. Son olarak Aralık ayında karar açıklayan FED, politika faizinde 50 baz puan artışa gitmişti. 

ABD'de yüksek enflasyonla mücadele etmek için geçen sene 4 kez 75’er baz puanlık artış yapan Fed, aralık ayında ise artış hızını yavaşlatarak 50 baz puanla yola devam etmişti. Enflasyonda görülen ılımlı yavaşlama ve ekonomik aktivitedeki belirgin soğuma nedeniyle faiz artış hızının yavaşlaması bekleniyordu.

Fed yetkilileri de son dönemde yaptıkları açıklamalarda sıkılaşmanın yavaşlaması gerektiğine yönelik mesajlar vermişti.

"BU YIL FAİZ İNDİRİMİ OLMAYACAK"

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Powell: "Ekonomi genel olarak beklentiler doğrultusunda bir performans sergilerse bu yıl faiz indirimi yapmak uygun olmayacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.