Erdoğan 'İsrail'e faşist' denmesinden rahatsız olan Alman gazeteciyi fena azarladı

Dünya 17.11.2023 - 22:34, Güncelleme: 17.11.2023 - 22:34
 

Erdoğan 'İsrail'e faşist' denmesinden rahatsız olan Alman gazeteciyi fena azarladı

KOCAELİ HABERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail’e faşist' denmesinden rahatsız olan Alman gazeteciye sert tepki göstererek, kiliselerin bombalanmasından rahatsızlık duyup duymadığını sordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki liderin yaptığı basın toplantısının ardından sıra gazetecilerin sorularına geldi. Erdoğan'ın İsrail'e olan tavrından rahatsız olan bir Alman gazeteci, Erdoğan'a şu soruyu yöneltti: "Açıklamalarınız sadece Almanya'da değil NATO ülkeleri arasında da bir rahatsızlık oluşturdu. İsrail'in var oluş hakkını kabul ediyor musunuz? İsrail'in faşist bir ülke olduğunu söylediniz, hangi gerekçeleriniz var? Ve İsrail’in Hamas’a karşı saldırısına neden soykırım diyorsunuz? Yüzlerce insanı İsrail'de katleden bir örgütü, NATO müttefikleri tarafından terör örgütü olarak tanınan bu örgütü, nasıl bir kurtuluş örgütü olarak tanımlayabilirsiniz? Siz Türk-Alman ilişkilerini tehlikeye atıyor musunuz?" "Türkiye, NATO'da sıradan bir ülke değil" Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu soru nedeniyle Alman gazeteciye sert tepki gösterdi. Erdoğan, "NATO'nun önde gelen ülkelerinden bir tanesi, ilk 5'in içinde yer alan ülkeyiz. Türkiye, NATO'da sıradan bir ülke değil. Şu anda NATO'nun içinde düşüncesi, kanaati, ne olursa olsun… Rusya-Ukrayna arasında herkes kimin yanında yer alıyor? Ukrayna. Türkiye olarak biz iki ülke ile de görüşüyoruz. Aralarında herhangi bir ayrım yapmıyoruz. 33 milyon ton tahılı tahıl koridorundan bütün Avrupa'ya, Afrika'ya götüren biz olduk." dedi. "Sen kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun?" Sözlerine devam eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Bak ben sana yüzlerce demiyorum… Binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü. Hastaneleri yok etti. İbadethaneleri vuruyor, kiliseleri vuruyor. Sen bir Hristiyan olarak bu kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun? Bunlara karşı niye bir tavır koymuyorsunuz? Bizim için bu noktada bölgede Musevi, Hristiyan, Müslüman… Bu ayrımın olmaması gerekiyor. Anti-semitizm mücadelesi veren olduysa bu mücadeleyi ilk veren lider ben oldum. Şu anda bakın Almanya İsrail'e şu kadar maddi destek verdiğinden bahsediyor." Sorulan sorudan rahatsızlık duyduğunu gösteren Erdoğan, "Bir basın mensubu olarak bizi bununla tehdit etmeyin. Öyle soru sorun ki vicdani ve insani olsun ki biz cevapları öyle verelim. Teşekkür ederim." diye konuştu. dijitalgaste.com
KOCAELİ HABERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail’e faşist' denmesinden rahatsız olan Alman gazeteciye sert tepki göstererek, kiliselerin bombalanmasından rahatsızlık duyup duymadığını sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki liderin yaptığı basın toplantısının ardından sıra gazetecilerin sorularına geldi.

Erdoğan'ın İsrail'e olan tavrından rahatsız olan bir Alman gazeteci, Erdoğan'a şu soruyu yöneltti:

"Açıklamalarınız sadece Almanya'da değil NATO ülkeleri arasında da bir rahatsızlık oluşturdu. İsrail'in var oluş hakkını kabul ediyor musunuz? İsrail'in faşist bir ülke olduğunu söylediniz, hangi gerekçeleriniz var? Ve İsrail’in Hamas’a karşı saldırısına neden soykırım diyorsunuz? Yüzlerce insanı İsrail'de katleden bir örgütü, NATO müttefikleri tarafından terör örgütü olarak tanınan bu örgütü, nasıl bir kurtuluş örgütü olarak tanımlayabilirsiniz? Siz Türk-Alman ilişkilerini tehlikeye atıyor musunuz?"

"Türkiye, NATO'da sıradan bir ülke değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu soru nedeniyle Alman gazeteciye sert tepki gösterdi.

Erdoğan, "NATO'nun önde gelen ülkelerinden bir tanesi, ilk 5'in içinde yer alan ülkeyiz. Türkiye, NATO'da sıradan bir ülke değil. Şu anda NATO'nun içinde düşüncesi, kanaati, ne olursa olsun… Rusya-Ukrayna arasında herkes kimin yanında yer alıyor? Ukrayna. Türkiye olarak biz iki ülke ile de görüşüyoruz. Aralarında herhangi bir ayrım yapmıyoruz. 33 milyon ton tahılı tahıl koridorundan bütün Avrupa'ya, Afrika'ya götüren biz olduk." dedi.

"Sen kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun?"

Sözlerine devam eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bak ben sana yüzlerce demiyorum… Binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü. Hastaneleri yok etti. İbadethaneleri vuruyor, kiliseleri vuruyor. Sen bir Hristiyan olarak bu kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun? Bunlara karşı niye bir tavır koymuyorsunuz? Bizim için bu noktada bölgede Musevi, Hristiyan, Müslüman… Bu ayrımın olmaması gerekiyor. Anti-semitizm mücadelesi veren olduysa bu mücadeleyi ilk veren lider ben oldum. Şu anda bakın Almanya İsrail'e şu kadar maddi destek verdiğinden bahsediyor."

Sorulan sorudan rahatsızlık duyduğunu gösteren Erdoğan, "Bir basın mensubu olarak bizi bununla tehdit etmeyin. Öyle soru sorun ki vicdani ve insani olsun ki biz cevapları öyle verelim. Teşekkür ederim." diye konuştu.
dijitalgaste.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.